Krijgt de Nintendo Switch een populaire gratis shooter erbij?

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 15:30
valorantf1640945802
Nintendo Switch-eigenaren kunnen mogelijk uitkijken naar een mooie nieuwe titel. De code van Valorant lijkt namelijk te hinten naar een release van de populaire gratis shooter op de Switch.
Sinds de release in 2020 is Valorant erg populair, maar de game van Riot Games is tot nu toe alleen op PC uitgekomen. De laatste tijd zijn er alleen geruchten dat de shooter ook naar andere platformen komt, zoals de PlayStation en Xbox consoles. Maar daar blijft het mogelijk niet bij, zo blijkt uit code van de game.
Mogelijk wordt de populaire first person shooter namelijk ook uitgebracht op de Nintendo Switch en Linux. Fans kunnen dan ook onderweg genieten van bloedstollende potjes. Niet alleen op de Switch, maar ook op de Steam Deck. De portable PC van Valve draait namelijk op SteamOS, wat een variatie is op Linux.
Aangezien Valorant een competitieve shooter is, zijn er twijfels over hoe een controller werkt ten opzichte van muis en toetsenbord. Maar dat lijkt geen probleem te worden, omdat de code er ook naar hint dat er geen crossplay komt tussen PC en de overige platformen.

Counter-Strike meets Overwatch

Toen Valorant voor het eerst verscheen, dachten veel spelers meteen aan Overwatch. De game van Riot is namelijk een zogeheten Hero Shooter, waarbij spelers kunnen kiezen tussen verschillende personages met elk hun eigen unieke vaardigheden.
Maar de game leent daarnaast ook veel elementen van Counter-Strike. Zo is de time to kill erg laag, is het belangrijk om erg accuraat te schieten in plaats van lukraak een magazijn te legen en kunnen spelers verschillende wapens kopen aan het begin van elke ronde.