KPN introduceert e-sim voor haar klanten

News
woensdag, 02 september 2020 om 11:00
iphone 642999 1920f1616682191
KPN komt binnenkort met een e-sim voor haar klanten. Het is een digitale simkaart, dat hetzelfde werkt als een plastic simkaart, maar al ingebouwd zit in je telefoon. Je hebt in dat geval dus geen plastic kaartje meer nodig.
De digitale e-sim ‘kaart’ is de opvolger van de traditionele simkaart. Je hoeft de kaart niet meer in je telefoon te stoppen. Doordat je de normale simkaart slot niet hoeft te vullen, heb je ruimte voor een tweede simkaart. Het enige wat je hoeft te doen is de applicatie van je provider downloaden en vervolgens de e-sim activeren in de specifieke app. In het geval van KPN gaat het dus om de MijnKPN app.
Wel is de kaart voorlopig alleen beschikbaar voor klanten met een zakelijk abonnement bij KPN. Om gebruik te maken van de e-sim heb je bovendien een smartphone nodig die de nieuwe sim-vorm ondersteunt. De chip moet namelijk ingebouwd zijn in je telefoon en kan niet zomaar een nieuwe technologie ondersteunen, net zoals met 5G internet. De smartphones die momenteel de e-sim ondersteunen zijn:
  • Apple iPhone 11
  • Apple iPhone SE (2020)
  • Samsung Galaxy Note20 Ultra
  • Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy Fold

E-sim al beschikbaar bij meerdere providers

KPN laat via haar website ook weten dat de e-sim in de toekomst ook beschikbaar is voor je smartwatch, op die manier kun die gebruiken zonder je mobiel in de buurt. KPN is overigens niet de eerste provider die e-sim aanbiedt, in Nederland werken onder andere Simyo, T-Mobile en Vodafone al met een e-sim.