Komt Xbox Game Pass naar de Switch en PS5?

  Volgens Phil Spencer, hoofd van Xbox, is er best een kans dat Xbox Game Pass ook uitgebreid zal worden naar andere platformen. In het specifiek worden de Nintendo Switch en PlayStation aangehaald. De Xbox-baas belooft niet, maar sluit niet uit dat de service ooit naar de andere platformen komt.

  Microsoft

  Uit een recent interview met GameReactor blijkt dat Microsoft alle mogelijkheden openhoudt als het aankomt op Xbox Game Pass. De service die nu op Xbox One, Xbox Series X en PC beschikbaar is, kan mogelijk ook naar concurrerende platformen komen. Toch ziet Spencer een overstap naar de concurrenten binnen de kortste keren niet zitten.

  I'm not sure that those are the next big set of users for us, but we could be open to those discussions.

  Phil Spencer, hoofd van Xbox

  Xbox Game Pass op Switch en PC hebben geen focus

  Volgens Spencer ligt de focus van Xbox Game Pass nu eerst op het bereiken van nieuwe doelgroepen. Om deze reden werd een PC-variant eerder al geïntroduceerd, waarna een overstap naar mobiele telefoon volgde. Deze is alleen nog niet volledig rond, want op iOS-platformen moet Xbox Game Pass nog geïntroduceerd worden.

  Ook geeft de Xbox topman aan dat er gesprekken zijn om te kijken hoe Xbox Game Pass naar Smart TV's gebracht kunnen worden. Een Chromecast-achtige oplossing wordt dan ook niet uitgesloten. Doordat de prioriteit op het vinden van nieuwe gebruikers voorop ligt, zal het daarom volgens Spencer nog wel een tijd duren voordat Xbox zelf op zoek gaat naar een expansie naar de Nintendo Switch of PlayStation 5.

  Wel wordt Game Pass beschikbaar op de Xbox Series X. De nieuwe console van Microsoft komt op 10 november officieel uit. Via Xbox Game Pass hebben gebruikers vervolgens een scala aan games om direct van te genieten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.