Is PC versie Horizon Zero Dawn een debug code?

News
dinsdag, 11 augustus 2020 om 10:30
horizon zero dawnf1580387264
Horizon Zero Dawn heeft eindelijk een PC versie gekregen, maar de lancering is niet bepaald soepel verlopen. Veel gebruikers melden grote problemen en de oorzaak daarvan lijkt nu boven water te zijn gekomen.
Afgelopen vrijdag is de PC versie van Horizon Zero Dawn uitgekomen en sindsdien regent het klachten op de game. Veel spelers hebben namelijk te maken met crashes om de paar minuten, waardoor het bijna onmogelijk is om de game te spelen.
Om achter de oorzaak van de crashes te komen, is een Reddit-gebruiker in de dump files van de game gedoken. Hij heeft naar eigen zeggen het probleem gevonden en een stukje code geplaatst in zijn Reddit-bericht dat voor de crashes zorgt.

Per ongeluk debug code uitgebracht?

Naar aanleiding van de huidige staat van de code, zegt de gebruiker dat het lijkt op een debug code. Zulke versies worden gebruikt door ontwikkelaars wanneer een game nog in ontwikkeling is en die niet bedoeld is voor de retail versie. De Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games heeft nog niet gereageerd op de problemen. Het is de eerste keer sinds 2004 dat de ontwikkelaar een game voor de PC heeft gemaakt. Het is wachten op een patch om de crashes op te lossen.