Komt Silent Hills met twee games naar PS5?

News
maandag, 16 maart 2020 om 13:00
xgn google image
De ontwikkeling van een nieuwe Silent Hills game werd bruut onderbroken door een knallende ruzie tussen Hideo Kojima en Konami. Nu worden er pogingen gedaan deze breuk te lijmen. Volgens geruchten werken Kojima Productions, Konami, SIE Japan Studio en de originele schrijver en component samen aan niet één maar twee nieuwe Silent Hill games.

Roemruchte P.T. demo

De game Silent Hills was tot vijf jaar geleden in ontwikkeling door Kojima Productions, de studio die ook Death Stranding ontwikkeld heeft. Zowel Hideo Kojima als Guillermo del Toro, waren betrokken bij de ontwikkeling. Norman Reedus was gecast als de hoofdpersoon van de game. In 2014 werd de game officieel aangekondigd middels een korte speelbare demo (Playable Teaser, daarna bekend als P.T.).
Door een publieke ruzie tussen Kojima en Konami en Kojima's daaropvolgende vertrek bij Konami werd de game in 2015 gecanceld. De P.T. demo werd verwijderd uit de PSN Store maar bleef in de aandacht. Consoles met de P.T. demo werden zelfs met winst verkocht. De demo spreekt zelfs nu nog aan en heeft diverse remakes door fans gekregen en er worden nog steeds nieuwe aanwijzigingen in de demo gevonden.

Toch nog een Silent Hills?

Volgens de recente geruchten is Sony de drijvende kracht achter de hernieuwde inspanningen om de Silent Hills franchise nieuw leven in te blazen. Niet alleen heeft Sony volgens deze geruchten pogingen ondernomen de breuk tussen Kojima en Konami te lijmen. Mocht de game daadwerkelijk in ontwikkeling zijn, dan is de kans groot dat deze een Playstation 5 exclusive game gaat worden, met PSVR ondersteuning. Eerder had ook horrorgame Resident Evil 7 VR ondersteuning.
silent hills de geheimen uit de teaser 58649

Ook nog een reboot?

Alsof dat nog niet genoeg is, zou er ook gewerkt worden aan een soft reboot van de Silent Hills serie. Hiervoor zou Sony onder anderen Keiichiro Toyama, schrijver en regisseur van het originele Silent Hill uit 1999, en Akira Yamaoka, de component voor een groot deel van de franchise bij elkaar gebracht. Daarnaast werkt ook SIE Japan Studio actief mee aan de soft reboot. SIE Japan Studio heeft eerder gewerkt aan Siren: Blood Curse, een vergelijkbare game voor de PlayStation 3.
Het lijkt er dus op dat we na vijf jaar wachten niet één maar twee nieuwe Silent Hills games mogen verwachten!

Populair Nieuws