Komt PS5 in gevaar door coronavirus?

News
vrijdag, 21 februari 2020 om 12:46
playstation 5 render 2 1200x940 190930 101110f1578563941
Het coronavirus heeft de omstandigheden moeilijk gemaakt, zegt Sony's Chief Financial Officer Hiroki Totoki, maar de PS5 zal volgens het gebruikelijke schema lanceren. Ook zal de prijs binnenkort worden bekendgemaakt.
Het was al bevestigd dat de PlayStation 5 een release zal krijgen rond kerst. Maar nu bevestigt Sony weer de releasedatum van de PlayStation 5. Bij de laatste Q3 call waren er veel vragen over wat Sony zal doen met haar TV's, Cinema en natuurlijk ook over de PS5. Mikio Hirakawa, een analist van een bank uit America genaamd Merrill Lynch, zei dat de PS5 gelanceerd wordt in het verkoopseizoen aan het eind van het jaar. Daarna ging hij dieper in op de prijs van de PS5 door de CFO van Sony te ondervragen.
Het was een hele vage vraag. Maar dat gebeurt wel vaker met dit soort calls. Sony CFO Hiroki Totoki gaf daarop ook een extreem vaag antwoord."Het is moeilijk om hierover te praten door de timing, maar vanaf vandaag zullen we maatregelen nemen voor een goede begeleiding. Deze maatregelen zijn te vergelijken met het verleden. Er zal dus geen verandering zijn het tijdschema, begrepen?"
Sony moet nu kiezen welke prijs ze de PS5 gaat geven en dat uitbrengen aan het publiek. Ander kunnen ze niet succesvol begeleiding geven aan de console met een financieel plan.
playstation 5f1583780811
In het geval van de PS4 was de eerste publieke uiting in februari met een prijs onthulling tijdens E3. Om die redenen denken veel mensen dat ook dit jaar de console datum + prijs onthuld zal worden in februari. Maar februari is inmiddels al bijna over en er zijn nog geen media-uitnodigen voor een eventuele "onthulling". Er is een grotere kans dat de onthulling zal plaatsvinden in maart of april. Totoki geeft (constant) aan dat het erg moeilijk is om iets definitiefs vast te stellen op dit moment. Sony zal absoluut de arbeids- en personeelskosten moeten controleren om een redelijke prijs te bieden voor de PS5. Zo gaan er geruchten rond dat de prijs erg omhoog is geschoten.
Toch zal volgens Totoki de prijs niet erg hoog zijn. Sony is namelijk van plan kosten te absorberen om de prijs te verlagen. Op deze manier wil ze meer sales binnenhalen en alsnog genoeg winst krijgen. Als ze dit goed doet, zal er een grote kans zijn dat de prijs onthuld zal worden voor april. De reden waarom Sony voor het interview zulke vage antwoorden heeft gegeven, is natuurlijk door het coronavirus. Zo kan er moeilijk een evenement klaar gezet worden voor de onthulling wanneer het coronavirus ervoor zorgt dat belangrijke figuren niet kunnen komen. Als het virus erger wordt, zal de situatie ook erger worden.