Hoe lang kan de XGN redactie zonder telefoon?

  Tegenwoordig lijkt het alsof veel mensen alleen nog maar oog voor hun telefoon hebben. We brengen veel meer tijd online door, maar dit blijkt super ongezond te zijn. Het is dus handiger om je telefoon wat vaker weg te leggen. Maar hoe lang kun jij eigenlijk zonder je telefoon? Wij hebben het de XGN redactie gevraagd.

  Leslie

  Als het kon zou ik m'n leven lang zonder mobiel kunnen. Tegenwoordig is iedereen er zo afhankelijk van, maar ik zit er nauwelijks op. Alleen voor belangrijke dingen en om af en toe wat te posten. Als vrienden willen praten dan mogen ze bij me thuis komen of met me op stap gaan. Dat is veel gezelliger dan dat je naar een beeldscherm zit te staren.

  Theo

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het niet weet. Ik doe zo ontzettend veel op mijn telefoon waarvoor ik ook andere dingen kan gebruiken dat ik denk dat ik wel een weekje zonder kan. Toch betrap ik mezelf erop dat ik bij ook maar een minuut wachttijd direct naar m'n telefoon grijp. Even nieuws of Instagram checken, een spelletje spelen of eigenlijk.. niks doen. Ik ben stiekem best benieuwd hoe lang ik 't vol zou houden.

  Kevin

  Ik denk niet dat ik lang zonder mijn mobiel kan. Veel vrienden wonen door heel het land heen en buitenland. Door middel van Whatsapp blijf je dan toch met hen in contact. Tijdens een vakantie of een weekendje weg zou ik prima zonder kunnen, maar op een normale doordeweekse dag is die mobiele telefoon toch gewenst. Niet om even spelletjes te spelen of social media te checken (dat laatste doe ik wel, maar zou ik wel kunnen missen) , maar vooral omdat veel overleg van werk en hobby’s per Whatsapp verloopt en je altijd achter de feiten aanloopt als je het niet leest.

  Roland

  Ik kan echt niet zonder mijn mobiele telefoon. Het is voor mij de manier om in contact te blijven met iedereen. Ik zou wel heel veel kunnen minderen met social media, ik merk namelijk dat ik al heel gauw op Facebook ga kijken zodra ik me verveel. Dat zou ik echt af moeten leren, want het zou echt positiever zijn om minder op mijn mobiel te zitten. Whatsapp en bellen kan ik alleen niet omheen, want dat heb je tegenwoordig gewoon nodig om in contact te blijven met mensen.

  Remco

  Ik kan oprecht niet zonder mijn telefoon. Niet omdat ik verslaafd ben, maar meer omdat het mijn volledige toegang is tot mijn vrienden en familie. Sociale media maakt mij niet uit, maar ik vind het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn dus dan is een telefoon wel heel handig. Als ik echt een tijdsperiode moet zeggen voor hoe lang ik zonder mijn telefoon kan is dat misschien een of twee uurtjes maximaal.

  Lizzy

  Als ik wil kan ik maanden zonder telefoon. Wat stom is, is dat je eigenlijk bijna niet meer zonder kan. Alles gaat tegenwoordig online. Je wil mensen om je heen kunnen bereiken, je wil af en toe het nieuws bekijken. Dat staat allemaal op je telefoon. Ooit heb ik zelf een week lang mijn telefoon niet aangeraakt en ik merkte een heel groot verschil qua concentratie. Ik voelde me zelfs meer aanwezig. Zelf heb ik veel hobby´s, dus dan zit ik standaard niet op mijn telefoon. Ik vind het altijd best komisch als ik in de bus zit en letterlijk iedereen op zijn of haar telefoon zie, tot de oude mensen aan toe. Hetzelfde geldt voor kinderen. Vroeger stuurde je ouders je naar buiten, nu krijgen kinderen een telefoon in hun hand. Ik ben blij dat ik vroeger geen telefoon had als kind.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.