Komt Heat 2 eraan met Adam Driver in de hoofdrol?

News
dinsdag, 28 november 2023 om 11:30
schermafbeelding 2023 10 24 om 123341f1701162070
Regisseur Michael Mann heeft recentelijk in een interview met Variety laten doorschemeren dat hij serieus overweegt om een vervolg te maken op de legendarische misdaadfilm Heat uit 1995. Deze keer met Adam Driver mogelijk in de hoofdrol.
In zijn eigen woorden benadrukt Mann zijn passie voor het project, maar hij maakt zich niet al te druk als het niet van de grond komt. "Het ding is dat ik niet bezig ben met mijn eigen einde. Als ik koste wat kost Heat 2 zou willen maken, had ik mezelf niet zo verloren in het fascinerende verhaal over Ferrari," vertelde Mann.
Vorig jaar schreef en gaf Michael Mann zelf het vervolg van Heat uit, ditmaal in de vorm van een boek. In dit boek springt het verhaallijn van zowel voor als na de film uit 1995 (dit biedt de mogelijkheid om Robert De Niro terug te laten keren in Heat 2). Austin Butler werd al eerder genoemd als een mogelijke vervanger van Val Kilmer's personage. Al Pacino zou terug moeten keren als Vincent Hanna.

Mann, Mann, Mann

Op dit moment werkt Mann aan een biografische film over Enzo Ferrari, waarin Adam Driver de hoofdrol speelt. Opvallend genoeg is Driver ook de beoogde ster voor Heat 2. De Ferrari-film wordt al gezien als een belangrijke kanshebber voor de Oscars en zal naar verwachting in december een release krijgen.
In Ferrari wordt de focus niet gelegd op de oprichting van het autobedrijf, maar op de crisis in 1957. Ferrari staat op dat moment op het randje van de afgrond, waarop Enzo besluit om het team in te schrijven voor de Mille Miglia, een gevaarlijke race van 1000 mijl door Italië heen.