Komt er eindelijk een Bridget Jones 4?

News
woensdag, 02 november 2022 om 17:30
schermafbeelding 2022 11 02 om 160441f1667401599
De laatste Bridget Jones-film is alweer een tijdje geleden, maar het lijkt erop dat fans niet langer in spanning hoeven te wachten: er wordt gewerkt aan Bridget Jones 4.
Eerder dit jaar ging er al een gerucht rond dat een vierde Bridget Jones-film in de maak is. Een bron liet weten aan The Sun: ‘’De producers hebben altijd geweten dat er een grote markt is voor nog een vervolg en de tijd is nu rijp.’’
In een interview met de Radio Times laat Helen Fielding, zowel de schrijfster van de originele boeken als een van de screenwriters van de films, weten dat ze werkt aan het script voor de vierde film. Dit betekent nog niet dat de film er ook daadwerkelijk komt. Volgens de schrijfster is het moeilijk om films te laten maken, maar hoopt ze echt dat de film er komt.

Bridget Jones 4 speelt zich twintig jaar later af

In de derde film, Bridget Jones’s Baby, zagen fans Bridget eindelijk trouwen met Mark Darcy, waarmee ze samen een kind krijgt. De mogelijk vierde film wordt gebaseerd op Fieldings boek Mad About a Boy, dat zich twintig jaar later afspeelt. Mocht de film hetzelfde verhaal krijgen als het boek, is er een grote kans dat de film gemengde reacties krijgt.
Let op, er volgen spoilers voor Mad About a Boy en de mogelijke Bridget Jones 4!
In Mad About a Boy komt Mark te overlijden en moet Bridget verder zien te gaan met dit verlies. Uiteindelijk waagt ze zich weer in het dating-circuit, met alle gevolgen van dien.