Komen GTA 5 en Red Dead Redemption 2 ook naar de Switch?

News
maandag, 08 november 2021 om 10:00
red dead redemption 2 headerf1636361601
Eigenaren van een Nintendo Switch kunnen bijna aan de slag met GTA The Trilogy, maar daar blijft het mogelijk niet bij als het aankomt op games van Rockstar. Mogelijk komen namelijk ook GTA 5 en Red Dead Redemption naar de Switch.
Het komt niet vaak voor dat we een game van Rockstar naar een console of handheld van Nintendo zien komen. Voor de 3DS heeft de ontwikkelaar speciaal GTA: Chinatown Wars gemaakt, maar daar blijft het dan ook wel bij. De twee bedrijven kunnen ook niet veel meer van elkaar af staan. Waar het ene bedrijf bekend staat om haar vrolijke, kleurrijke en kindvriendelijke games, maakt het andere bedrijf juist titels die elke keer duidelijk de 18+-stempel verdienen.
Opvallend genoeg komt GTA The Trilogy - Definitive Edition deze week ook naar de Nintendo Switch toe en mogelijk is dat pas het startschot voor Rockstar games op de console. Volgens Samus Hunter, een bekende Nintendo leaker, heeft hij van één van zijn bronnen gehoord dat Nintendo en Rockstar samenwerken om de RAGE engine te laten werken op de Switch.

Wat betekent dit voor de Nintendo Switch?

Als het beide partijen lukt om de engine te laten draaien op de console van Nintendo, dan zou dat de deur openen voor veel nieuwe games op de Switch. De RAGE engine is namelijk gebruikt voor veel sterke titels van Rockstar, waaronder GTA 4 en 5, beide Red Dead Redemption games en Max Payne 3.
Gezien de huidige focus van Rockstar, lijkt het dan ook logisch dat de twee titels die vervolgens als eerste naar de Switch zullen komen, GTA 5 en Red Dead Redemption 2 zijn. Het is alleen nog even afwachten op de geruchten waar zijn en of het daadwerkelijk lukt op de engine draaiende te krijgen op de Nintendo Switch. De titels van Rockstar zijn namelijk zelfs berucht lastig om te draaien op krachtige PC’s, laat staan de hardware in de console van Nintendo.

Populair Nieuws