Knop op Xbox Series X heeft handige ‘verborgen’ functie

  Nog heel even wachten en dan is het eindelijk zover, de releases van de nieuwe next-gen consoles. De weken voor de releases wordt er langzaam steeds meer bekend, zo ook vandaag. Er namelijk iets bijzonders bekend geworden over de Xbox knop op de Xbox Series X. Deze heeft een handige, verborgen functie.

  Microsoft

  Klein detail dat een groot verschil kan maken

  Het design van de van de Xbox Series is vrij minimalistisch, maar om te zorgen dat toch alles werkt zijn er een aantal stukjes ‘verborgen’ technologie in gestopt. Zo is nu bekend geworden dat er een klein stukje technologie in zit, zodat je oude afstandsbediening blijft werken.

  Xbox-topman Larry Hryb deelde dit nieuws via zijn eigen Twitter-account en liet zien dat het dezelfde knop is die je gebruikt bij het koppelen van je Xbox Series X controller, of bij het koppelen van andere accessoires. Allemaal handig natuurlijk, maar wat we nog niet wisten is dat het dus ook een infrarood signaal opvangt, ideaal voor bijvoorbeeld afstandsbedieningen.

  Nog geen keuze kunnen maken?

  Over een paar weken wordt het lange wachten dan eindelijk beloond, medio november komen de nieuwe next-gen consoles eindelijk op de markt, bijna zeven jaar na de release van de PS4 en de Xbox One. Maar welke van de twee moet je nou kiezen?

  De Xbox Series consoles verschijnen in twee varianten op de markt, de duurdere Xbox Series X voor 499 euro. En een goedkopere variant zonder disk, de Xbox Series S, die voor 300 euro op de Nederlandse markt komt. De PlayStation 5 van Sony kan je met of zonder disc tray kopen, respectievelijk voor 499 en 399 euro..

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.