Microsoft maakt leerzame werelden uit Minecraft Education pakket gratis beschikbaar

News
woensdag, 25 maart 2020 om 10:35
minecraftf1614349457
Microsoft en Mojang hebben een twaalftal educatieve lessen in Minecraft gratis beschikbaar gemaakt. Deze lessen maken normaliter onderdeel uit van het Minecraft Education pakket. Met de gratis lessen bieden Microsoft en Mojang thuiszittende kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier te leren over onderwerpen als het oude Griekenland of het internationale ruimtestation ISS.
Iedereen met schoolgaande kinderen worstelt ermee: de kinderen zitten thuis maar moeten toch leren. Van school krijgen ze lessen toegestuurd en middels videochatten houden ze contact met vriendjes en de leraar. Toch blijft het moeilijk voor kinderen om zich op de lessen te concentreren. Thuis leren is immers heel anders dan in de schoolbanken. Gelukkig zijn er diverse initiatieven om het leren leuker te maken. Eén van die nieuwe initiatieven komt nu van Microsoft en Mojang. Zij maken een twaalftal lessen uit de Minecraft Education Edition gratis beschikbaar. Hierdoor kunnen Minecraft spelers nu het internationale ruimtestation ISS bezoeken, de Griekse berg Olympus beklimmen of het menselijk oog bekijken. In totaal zijn er twaalf lessen beschikbaar.

Educatieve werelden op elk platform

De educatieve levels zijn beschikbaar voor iedereen die Minecraft for Bedrock bezit. De nieuwe educatieve werelden zijn bereikbaar door in de game naar de store te gaan. De werelden zijn tot 30 juni gratis beschikbaar. Minecraft is te spelen op PC, Xbox One, PS4, Switch, Android en iOS. De volledige lijst van gratis werelden uit de Educative Edition is hier te vinden.

Populair Nieuws