Fallout 76 krijgt eindelijk zijn Wastelanders update

  Fallout 76 kende een weinig gelukkige start toen de game eind 2018 gelanceerd werd. Een van de belangrijkste kritiekpunten was de nieuwe multiplayer-koers die Bethesda met de game gekozen had, maar ook het ontbreken van AI-karakters was een domper. Bethesda beloofde beterschap met een grote uitbreiding genaamd The Wastelanders. Na eerder uitstel is deze uitbreiding dan eindelijk vandaag beschikbaar gekomen.

  Er is lang gewerkt aan de Wastelanders uitbreiding, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De originele verhaallijn heeft ook een aantal computergestuurde karakters gekregen. Deze karakters zoals Rose en MODUS zul je vanaf het begin van de game tegenkomen. Het is ook mogelijk om een romantische relatie met de karakters aan te gaan zoals in eerdere Fallout games het geval was.

  Naast de toevoeging van de NPCs krijgt Fallout 76 een paar nieuwe verhaallijnen. De eerste verhaallijn start meteen op het moment dat je Vault 76 uitstapt en draait om The Wayward. Dit is een bar waar Duchess de scepter zwaait. Ze zit in de problemen en jij mag haar helpen. Deze verhaallijn loopt parallel aan de standaard verhaallijn uit de game. Je hebt dus de mogelijkheid de nieuwe en de originele verhaallijnen tegelijk of afwisselend te spelen. De tweede nieuwe verhaallijn start zodra je level 20 gehaald hebt. Zodra je in het plaatsje Sutton komt kun je deze missie starten en mag je op zoek naar de schat van Appalachia.

  Naast NPCs en verhaallijnen ook nieuwe groeperingen

  De update voegt ook een tweetal nieuwe groeperingen toe. De eerste groep is de Blood Eagles. Deze bende heeft een hekel aan iedereen, maar vooral aan de Raiders. Een tweede nieuwe groep is de Cult of the Mothman.

  Ben je op zoek naar personen om mee te praten, dan heb je de meeste kans in de relatief veilige gebieden in het bos en in de Toxic Valley. Om dit alles in balans te houden is er een nieuw reputatie-systeem. Doe je iets goeds voor de ene partij, dan kan dat de reputatie bij de andere schaden. Het is mogelijk om bevriend te blijven met zowel de Raiders als de Settlers, maar dat wordt dan wel balanceren.

  Het lijkt erop dat Bethesda met de nieuwe Wastelanders content de belofte meer dan waarmaakt. De gratis content zit vol met nieuwe verhaallijnen, nieuwe karakters en gebieden. Of dit voldoende is om spelers terug te lokken na de eerdere debacles zal de komende tijd moeten blijken. De Wastlanders DLC is gratis voor iedereen die de game al in bezit heeft. Daarnaast wordt er ook een speciale Wastelanders editie uitgegeven, waarin alle patches en het nieuwe Wastelanders DLC pakket inbegrepen zitten.

  Ga jij Fallout 76 door de komst van deze content weer oppakken of overweeg je de game nu voor het eerst aan te schaffen? Of laat je de game links liggen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.