Vijf redenen waarom je Community moet kijken

Article
maandag, 13 april 2020 om 17:00
Community is een sitcom over een groep mensen die nog een diploma moeten halen. Dit doen zij op een volwassenen onderwijsinstelling genaamd Greendale waar zij elkaar ontmoeten. De mensen die hier lessen volgen zijn 'anders' en hebben allemaal een aparte inbreng in de serie.

Vreemd en hilarisch

De samenhang van de sitcom is ronduit vreemd. In het groepje vrienden zit een advocaat genaamd Jeff, die charismatisch zo goed was dat hij tot een bepaald punt, een carrière zonder diploma wist op te bouwen. Verder zien we Troy die de kans had om professioneel atleet te worden, maar geblesseerd raakte en Abed, die van een andere planeet lijkt te zijn, met al zijn wijsheid en kennis over alles. Ook is er een huismoeder genaamd Shirley, die besloot terug naar school te gaan. En Britta is er, een rebellerende jonge vrouw. Ook hebben we Annie die school weer oppakt nadat ze haar medicatieverslaving overwonnen heeft.
Vervolgens zien we Benjamin Cheng, wellicht de vreemdste van allemaal, hij heeft alle mogelijke problemen en waagt zelfs een poging om dictator van de school te worden. Tot slot zien we Pierce in het groepje, een oude man die zoveel tijd over had dat hij besloot weer naar school te gaan.
community2f1586272035

Vriendschap

Iedereen uit de vriendengroep verschilt heel erg van elkaar, maar wat zeker is, is dat iedereen op een eigen manier knettergek is. Onderling is er een bepaalde emotionele diepgang verwerkt, die alles perfect bij elkaar laat passen en ook zorgt voor een stukje realisme.

Popcultuur parodie

De makers van “Community” houden van popcultuur en vooral televisie. De liefde voor popcultuur wordt geuit in referenties naar bepaalde popcultuur aspecten, of in uitgebreide parodieën. De uitgebreide parodieën spelen zich soms zelfs af in een ander universum dat onder meer uit tijdreizen bestaat. Ook verandert zo nu en dan de stijl naar die van de Muppets, of een animatie stijl.
changf1586272093

Competities

Wellicht het meest bizarre uit de serie zijn de competities die de personages houden. Zo komen er paintball gevechten die de studenten studiepunten oplevert. Ook zijn er veel onderlinge competities die uiteindelijk helemaal uit de hand lopen en zeer sensationeel zijn om naar te kijken. Zo heb je mensen die de ‘competitie’ altijd een stapje verder nemen en brengt veel problemen met zich.

Van de makers van Rick en Morty

Om de nadruk op vreemd en hilarisch te kunnen leggen is dit een perfecte combinatie. De makers van de bekende cartoon Rick en Morty hebben ook deze sitcom gemaakt. Ideeën die Dan Harmon niet in Community uit kon werken, heeft hij later verwerkt in Rick and Morty.