Google en Apple gaan samen verspreiding van het coronavirus tracken via Bluetooth

  De hele wereld is momenteel bezig met het coronavirus. Google probeert een duit in het zakje te doen door het virus te gaan tracken. Dit gaat Google met een COVID-19 contact tracing systeem doen dat ze in samenwerking met Apple bouwt.

  Google en Apple werken momenteel nog aan het tracing systeem dat de verspreiding van het virus moet gaan monitoren. Volgende maand moet de initiële update uitkomen voor alle Android toestellen vanaf Android 6.0 Marshmallow en de apparaten voorzien van de mogelijkheid om het virus te tracken. De uitrol van de update hangt volgens Google wel van een aantal factoren af. Zo wordt in Nederland bijvoorbeeld een update soms vertraagd door providers.

  Als de tracker live is zal deze in ieder geval gebruik maken van Bluetooth verbindingen, maar verder is er nog weinig bekend over het systeem. Na de eerste fase zal een tweede update volgen in de komende maanden.

  Ook mogelijkheden voor apparaten zonder Google diensten

  Google zal voor iedere fabrikant die toestellen zonder Google diensten levert een framework beschikbaar stellen. Op deze manier kunnen die fabrikanten een eigen versie van de tracker ontwikkelen. Het is dan volgens Google aan de fabrikanten zelf of ze deze gaan gebruiken of niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.