Kijk hier Nederland - Portugal op het EK vrouwenvoetbal!

News
woensdag, 13 juli 2022 om 14:30
Het is vanavond tijd voor de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK vrouwenvoetbal. Op deze manier kan je de pot tegen Portugal live volgen.
De Nederlandse vrouwen verdedigen hun titel op het EK voetbal voor vrouwen, maar het zal een lastige opgave worden voor het team. De concurrentie is namelijk erg groot en de verwachting is dan ook dat andere teams meer kans maken op de titel, waaronder Frankrijk en Zweden, waar Nederland zaterdag tegen heeft gespeeld.
Die eerste wedstrijd voor de Oranje vrouwen eindigde in 1 - 1, maar het heeft wel veel slachtoffers gekost. Zo moest keeper en aanvoerder Sari van Veenendaal al vroeg het veld verlaten met een blessure en later ook Aniek Nouwen. In de dagen erna zijn bovendien Jackie Groenen en topspits Vivianne Miedema positief getest op het coronavirus.
Nederland moet dus met een gehavend elftal de wedstrijd tegen Portugal aanvangen, maar de verwachting is dat de Oranje vrouwen toch een overwinning moeten binnenslepen. Portugal wist zich namelijk alleen te plaatsen voor het EK, doordat Rusland werd uitgesloten van deelname door de invasie van Oekraïne. Maar in voetbal kan er altijd van alles gebeuren.

Waar is Nederland - Portugal te zien?

Wil je vanavond niks missen van alle actie, dan kan je op verschillende manieren naar de wedstrijd kijken. De aftrap is vanavond om 21:00 en je kan de wedstrijd live zien op NPO 1, inclusief de voorbeschouwing voor de wedstrijd.
Heb je geen televisie thuis staan of ben je onderweg, dan kan je gelukkig ook via NPO Start de wedstrijd bekijken. Ga naar het tabje 'Live' en zet vervolgens NPO 1 aan om de wedstrijd bekijken.