Kevin Feige van Marvel studios spreekt zich uit over uitstervende bioscopen

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 18:30
marvelf1667037119
Het filmlandschap heeft de afgelopen tien jaar een aantal grote veranderingen ondergaan, waarvan er veel alleen maar versneld werden door het uitbreken van de COVID-19-pandemie. Met sociale afstandsmaatregelen die een bioscoop uitje moeilijk maakten, is er veel gespeculeerd over wanneer en hoe de dingen “weer normaal” zouden kunnen worden. In een recente verschijning op The Movie Business Podcast sprak Kevin Feige, president van Marvel Studios hierover. In dat gesprek kijkt hij hier positief naar.
Ik was met iemand aan het praten en ik zal geen namen noemen maar ik was in Zoom met een groep mensen en ik deelde dit min of meer: “Gaat de filmbusiness verdwijnen? En deze zeer slimme persoon zei: ‘dat gaat het niet.’ Hij zei: ‘Het gaat een paar jaar duren’, en deze persoon zei drie jaar geleden dat het drie jaar zou duren.’ En deze zeer slimme persoon bleek gelijk te hebben.”
“Maar deze persoon zei ook: ‘Kijk, iedereen kan elke voetbalwedstrijd op televisie kijken maar toch gaan er elke week honderdduizenden, miljoenen mensen nog steeds naar stadions, want die gedeelde ervaring is nodig voor de mensheid’. En dat als je op een dag lege stadions begint te zien bij sportevenementen, dan kun je je zorgen maken over theaters. Dus zijn kijk op de toekomst is zeer positief. Mensen willen gewoon samen kijken, huilen, juichen en lachen."
2560px kevin feige 28556369381f1674748673

Zal Secret Wars de MCU beëindigen?

Het voortdurende debat over de vermoeidheid van superheldenfilms komt na de bevestiging dat Marvel aan een Avengers: Secret Wars-film werkt, waardoor veel fans zich afvragen of dat multiversum verhaal de MCU helemaal zou kunnen beëindigen of opnieuw opstarten.