'Far Cry 7 en multiplayer game in de maak bij Ubisoft'

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 18:00
far cry 6f1633105478
Ubisoft ontwikkelt momenteel Far Cry 7 en een op zichzelf staande Far Cry-multiplayergame. Dat claimt Insider Gaming. Volgens de publicatie benoemde Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, de games tijdens een interne bedrijfsupdate vorige week.

Snowdrop-engine in plaats van Dunia-engine

Bronnen vertelden ook dat Far Cry 7 wordt gemaakt met de Snowdrop-engine van Ubisoft, in plaats van de Dunia-engine die werd gebruikt voor recente delen in de reeks. Snowdrop vormt de basis voor The Division-serie van Massive Entertainment, evenals het aankomende Avatar: Frontiers of Pandora en de open world Star Wars game.

Release Far Cry 7 pas in 2025

Volgens bronnen van Insider Gaming werkt Ubisoft Montreal aan beide nieuwe Far Cry-games, die oorspronkelijk gepland waren om deel uit te maken van hetzelfde pakket. De multiplayer-game is momenteel een extraction shooter die zich afspeelt in de wildernis van Alaska, zo wordt beweerd.
Beide titels zouden voorlopig gepland staan voor een release in de herfst van 2025. Far Cry 6 dat in 2021 werd uitgebracht, had online co-op, maar geen competitieve multiplayer.
Voormalig Far Cry baas Dan Hay verliet Ubisoft in 2021 na een decennium bij Ubisoft Montreal, waar hij verantwoordelijk was voor het toezicht houden op de serie tijdens de meest welvarende periode. Hay werkt nu bij Blizzard. Beide games zijn nog niet officieel aangekondigd.