Kerstsfeer in Final Fantasy XIV en veel gratis content

News
dinsdag, 22 december 2020 om 8:00
ffxiv starlight celebration2020f1608566812
Square Enix brengt de kerstsfeer op een heerlijke manier naar Final Fantasy XIV. Niet alleen het speciale Starlight Celebration evenement is vanaf nu beschikbaar in de game, maar je kan ook aan de slag met kerstversiering, personages en meer! Daarnaast kun je een heuse digitale kerstkaart naar je vrienden en familie sturen om de kerst compleet te maken.
Square Enix gaat elk jaar all-out met kerst in Final Fantasy XIV en dit jaar is dat niet anders. Het speciale Starlight Celebration Event is intussen live, waardoor je helemaal in de stemming komt voor de feestdagen. Eorzea is helemaal in de kerststemming met een speciale missie genaamd A Festive Fiasco. In deze missie is een jongeman op pad gegaan om Kerst voor te bereiden, maar er is iets vreselijk mis gegaan. Amy Garanjy vraagt jou en je vrienden daarom om hulp in de hoop het Starlight Celebration evenement te redden.
De missie is in Old Gridania te vinden op coördinaten X10.2 Y9.4 en levert bij voltooiing een heleboel toffe kerstitems op:
  • Snow-Dusted Tree – Een boom voor bij je huis in de game waarbij de sneeuw eigenlijk taartglazuur is.
  • Unmelting Ice Partition – Een wand gemaakt van ijs om je huis in de kerstsfeer te brengen.
  • Unmelting Ice Loft – Een handige platform voor in je huis!
  • Snowman Bell – Een nieuwe mount in de vorm van een sneeuwman die zó vrolijk oogt dat je er ongetwijfeld van in de kerststemming komt!
Het Starlight Celebration Event in Final Fantasy XIV duurt tot en met 31 december. Na deze periode eindigen de festiviteiten en kun je de speciale items niet meer vrijspelen. Speel ze dus snel vrij en verken Eorzea in een kerstsfeer!
Als piek op de kerstboom maakt Square Enix het deze kerst mogelijk om een digitale kerstkaart te sturen, geheel in Final Fantasy XIV stijl. De toffe geanimeerde kerstkaart die je hier kunt maken, kun je vervolgens naar je vrienden, familie en alle Free Company leden in de game sturen!
final fantasy xivf1621927746

Gratis genieten van bijna al het moois in Eorzea

Als je Final Fantasy XIV nog niet gespeeld hebt, dan is dit bovendien je kans. De game heeft momenteel namelijk een verlengde proefperiode, waarin je álle content tot en met de Heavensward uitbreiding kunt spelen. Daarnaast kun je tot acht personages gratis maken van alle beschikbare rassen in de game. Hiermee kun je ook nog eens alle klasses en jobs spelen in de game zonder speeltijdbeperkingen. De gratis trial van Final Fantasy XIV kun je hier krijgen.
Final Fantasy XIV is onlangs uitgebreid met Shadowbringers en daarvoor kwam Stormblood uit. Deze twee verhaallijnen krijg je niet in de trial, maar de originele verhaallijn uit A Realm Reborn en de uitbreiding Heavensward wél. Dat alleen is al goed voor honderden uren aan gameplay voor helemaal niks. Voor een gratis trial is het behoorlijk wat content die je kunt spelen zonder beperkingen.