Keren deze PlayStation-iconen terug op de PS5?

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 11:00
sly cooper thieves in timef1635413485
Op de PlayStation 5 hebben we al de terugkeer van het bekende duo Ratchet & Clank gezien. Maar mogelijk keren er nog wat iconische PlayStation-helden terug naar de PS5.
Eén van de meest belangrijke studio’s voor Sony is ongetwijfeld Sucker Punch Productions. De ontwikkelaar is door de jaren heen verantwoordelijk geweest voor een flink aantal klassiekers en bijbehorende iconen, zoals Sly Cooper en de superhelden uit Infamous. De laatste jaren is Sucker Punch alleen bezig geweest aan Ghost of Tsushima.
Door het succes van die game zou je snel Ghost of Tsushima 2 verwachten op het to-do-lijstje van de ontwikkelaar. Mogelijk gaan dat plan alleen eerst even in de koelkast om ruimte te maken voor oudere franchises. Volgens Nick Baker zullen Sly Cooper en Infamous namelijk terugkeren op de PS5. Dat liet de lekker, die het hiervoor al vaak juist heeft gehad, weten via Twitter. Volgens Baker komt het nieuws van zijn ‘oorspronkelijke Sony-bron’. Het is en blijft natuurlijk slechts één anonieme bron, dus neem het nieuws wel met een korreltje zout.

Ontvangst op PS5 met open armen

Voor veel fans zou de terugkeer van de twee franchises op de PlayStation 5 zeer goed nieuws zijn. Er wordt namelijk al lange tijd gesmeekt om een nieuw deel in beide reeksen. Voor de Infamous-franchise is voor het laatste een nieuw deel uitgekomen in 2014, met de release van Infamous: Second Son en de stand-alone uitbreiding Infamous: First Light.
Voor de laatste Sly Cooper game van de hand van Sucker Punch moeten we nog een stuk verder graven in de geschiedenis. Sly 3: Honor Among Thieves kwam namelijk in 2005 uit voor de PlayStation 3. Sindsdien heeft ontwikkelaar Sanzaru Games nog wel een nieuw deel in 2013 afgeleverd in de vorm van Sly Cooper: Thieves in Time. Die game eindigde alleen met een enorme cliffhanger, waardoor fans nu al heel erg lang wachten op een volgende deel in de serie.