Kadabra keert na 20 jaar terug naar Pokémon TCG

News
zondag, 29 januari 2023 om 13:30
pexels erik mclean 9661254f1644914370
Jarenlang ontbrak er van Kadabra ieder spoor in de Pokémon Trading Card Game, maar daar komt nu een einde aan. De Pokémon krijgt namelijk zijn eigen kaart in de nieuwe Japanse set genaamd Pokémon Card 151.
PokéBeach meldt dat de nieuwe set Pokémonkaarten op 16 juni verschijnt. De naam van de set zegt het al: alle 151 Pokémon uit de eerste generatie zitten erin, dus ook Kadabra. Kadabra was lange tijd niet te zien op de populaire kaarten: de laatste keer dat de psychische Pokémon onderdeel van het kaartspel uitmaakte was in 2002.
De reden? Uri Geller. Kadabra kan namelijk, net als de mentalist, lepels buigen met zijn mentale krachten. Dat is geen toeval, want in Japan heet de Pokémon ‘Yungeller’.

Pokémon vs. Uri Geller

Geller was hier niet blij mee en begon meerdere rechtszaken tegen een ‘ongeoorloofde toe-eigening van zijn identiteit’. In 2020 veranderde de mentalist van gedachten en besloot hij om alle resterende juridische stappen te schrappen en gaf hij Nintendo toestemming om Kadabra weer te gebruiken. Ook bood hij zijn excuses aan aan de fans:
‘’Het spijt me echt wat ik twintig jaar geleden heb gedaan. Ik laat het verbod los. Het is nu aan Nintendo om mijn Kadabra Pokémon terug te brengen.’’
Het heeft even geduurd, maar Nintendo heeft Kadabra nu dus officieel teruggebracht. Geller nam daarop contact op met PokéBeach en vertelde dat hij ‘enthousiast’ was om Kadabra te zien terugkeren naar TCG.
‘’Ik wil de Pokémon fans die de laatste jaren contact met me hebben opgenomen bedanken, waaronder die van PokéBeach, die me maar bleven contacten. Jullie en mijn kleindochters hebben me van gedachten doen veranderen.’’
Geller geeft toe een ‘dwaas’ te zijn geweest en dat het een ‘vernietigende fout’ was om Pokémon aan te klagen. ‘’Kadabra was eigenlijk een eerbetoon aan Uri Geller, maar het is nu terug.’’

Populair Nieuws

Laatste Reacties