Kabinet heeft corona-apps van zeven bedrijven geselecteerd

News
vrijdag, 17 april 2020 om 11:35
android app blog blogging 267389f1616582614
Er komen een aantal nieuwe corona-apps aan. Nadat het kabinet meer dan zevenhonderd voorstellen kreeg voor corona-apps, zijn er uiteindelijk zeven voorstellen uitgekozen. Dit weekend nemen onderzoekers, experts en het publiek de voorstellen onder de loep.

Corona-apps

Afgelopen week kondigde het kabinet aan twee nieuwe apps in te willen zetten tegen het coronavirus. Bij een app zou het mogelijk moeten zijn om te achterhalen bij wie besmette corona patiënten in de buurt zijn geweest. De andere app zou het makkelijker moeten maken voor mensen om in contact te komen met een medisch deskundige. De zeven apps die zijn geselecteerd sluiten hier het beste bij aan volgens experts. Ook zouden alle voorstellen voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van privacy, gebruikersgemak en beveiliging van persoonlijke informatie.
De voorselectie bestaat uit deze apps:
Dit weekend gaat de AP (Autoriteit Persoonsgegevens) onderzoeken hoe de apps het doen qua privacywetgeving. Daarnaast kijkt het AP ook naar de risico's die de apps met zich meebrengen. Maandag 20 april worden de bevindingen bekendgemaakt door de privacywaakhond.