John Wick-bedenker werkt aan verfilming indie-game Sifu

News
zaterdag, 03 december 2022 om 13:30
2022 02 09 sifu 1f1644231437
Derek Kolstad, het brein achter John Wick, heeft een nieuw project in de maak: namelijk een verfilming van de indie-game Sifu, zo meldt Deadline.
Derek Kolstad kennen we als de bedenker van John Wick. De schrijver en producer was verantwoordelijk voor het script van de eerste drie films. Ook schreef hij twee afleveringen voor Marvels The Falcon and the Winter Soldier. Nu neemt hij ook het script voor de verfilming van de game Sifu op zich.
Sifu is niet de eerste gameverfilming waarbij Kolstad betrokken is. In 2019 werd bekend dat hij een verfilming van de Just Cause-franchise schrijft en produceert. Ook werkt hij als uitvoerend producent en schrijver aan de Splinter Cell anime voor Netflix en is hij bezig met het schrijven van een film gebaseerd op Streets of Rage.

Waar gaat Sifu over?

Sifu kwam eerder dit jaar uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch PC en werd goed ontvangen: op Metacritic heeft de game een score van 81. Het verhaal van Sifu heeft wel wat weg van John Wick: ook hier draait het om wraak. Je speelt als het kind van een sifu, een meester van een martial arts school die wraak wil nemen op de moordenaars van diens vader. Dankzij een magische talisman komt hij telkens weer tot leven wanneer hij doodgaat, maar daarbij wordt hij wel steeds een stukje ouder.
Sifu heeft nog geen releasedatum, maar John Wick 4 laat niet lang meer op zich wachten. Dit vervolg draait namelijk vanaf 23 maart 2023 in de bioscoop.

Populair Nieuws