Jenna Ortega trok haar haar uit door intens filmschema Wednesday

News
zaterdag, 11 februari 2023 om 11:30
wednesday s1 e3 00 34 53 17r 1f1669801503
Het is alweer een tijdje geleden sinds Wednesday uitkwam op Netflix, maar je kunt nog steeds niet om de serie heen. Ook deze week staat de serie weer in de top 10 Netflix-series wereldwijd, namelijk op nummer 3. De serie is een groot succes voor Netflix, maar dat succes kwam er natuurlijk niet zomaar. Jenna Ortega laat nu weten hoe hard ze wel niet moest werken.
Eerder deze week was Jenna Ortega aanwezig bij een Q&A-panel in Hollywood. Tijdens dit panel liet ze volgens Variety weten hoe intens het filmen van Wednesday was. De actrice kwam twee uur van tevoren aan op de set, om vervolgens twaalf tot veertien uur lang te draaien.
Daarna kon ze niet lekker zelf Netflixen, maar moest ze inloggen op Zoom voor een van haar vele lessen in schermen en het spelen van de cello. Als ze geen Zoom-les had, dan wachtte haar cello docent haar zelfs op in haar appartement. ‘’Het ging gewoon constant door, en als je in een weekend kon, als we die week niet op de zesde dag filmden, dan was het: ‘Oké, dan plannen we je lessen op die dag.’’ Veel rust kreeg de jonge actrice dus niet.

Slapeloze nachten voor Jenna Ortega

‘’Ik sliep niet. Ik trok mijn haar eruit,’’ aldus Ortega. ‘’Mijn vader heeft zo vaak FaceTime-oproepen opgenomen dat ik hysterisch huilde.’’ De ster wilde zoveel mogelijk zelf doen in plaats van door stuntmensen of professionele cellisten, maar tegen het einde van de opnames was daar geen tijd meer voor omdat Wednesday in bijna elke scène zit. ‘’Ik was vastbesloten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, omdat ik wilde dat ze mij konden gebruiken, want het is zo veel geloofwaardiger als je mijn gezicht ziet.’’
Het moeilijkste vond ze het spelen van The Rolling Stones’ Paint It Black op de cello, omdat dat stuk eigenlijk gemaakt is voor twee cello’s. ‘’Ik wist niet eens waar ik mijn handen moest plaatsen en toen moest ik twee cello’s uit een laten komen, wat belachelijk was.’’