Japanse ontwikkelaar PlatinumGames verliest creatieve topman

News
maandag, 25 september 2023 om 12:30
bayonetta 3 cuando sale fecha lanzamiento trailer historia jugabilidad edicion coleccion 1f1695635069
PlatinumGames moet omgaan met een flinke aderlating. De creatieve topman, vicepresident en medeoprichter Hideki Kamiya vertrekt namelijk bij de Japanse ontwikkelaar.
Door de jaren heen heeft PlatinumGames veel verschillende en vaak actievolle games afgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan Bayonetta, Vanquish en The Wonderful 101. Allemaal titels die sterk van elkaar verschillen van stijl, maar wel de typische touch van PlatinumGames hebben.
De studio moet het nu alleen stellen zonder de creatieve man achter veel van de franchises. Via Twitter heeft PlatinumGames namelijk bekendgemaakt dat Hideki Kamiya heeft besloten om te vertrekken bij de ontwikkelaar. De studio bedankt Kamiya voor ‘zijn creatieve ideeën, leiderschap en bijdragen aan de groei van PlatinumGames’.
Via zijn eigen Twitter-account zegt Kamiya dat het ‘geen makkelijk keuze is geweest’, maar dat hij zijn beslissing heeft gebaseerd op zijn ‘eigen overtuigingen’. Waar Kamiya nu aan de slag gaat is niet bekend, maar het lijkt erop dat hij games blijft maken op zijn eigen manier.

Rijke staat van dienst

Kamiya heeft niet alleen games gemaakt voor PlatinumGames. Eerder was hij werkzaam bij Capcom, waar hij de regisseur was voor Resident Evil 2, Devil May Cry, Okami en Viewtiful Joe.
Die laatste twee games werden gemaakt door Clover Studio, maar nadat die studio werd gesloten in 2007, besloot Kamiya zijn eigen bedrijf op te richten. Het zogeheten Seeds Inc. fuseerde niet veel later met Odd Inc. van Tatsuya Minami, om PlatinumGames te worden.

Populair Nieuws