Gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord eindigt in blamage

News
maandag, 25 september 2023 om 13:00
pexels markus spiske 114296f1694783320
De onafgemaakte Klassieker tussen de aartsrivalen Ajax en Feyenoord werd stopgezet bij een 3-0 voorsprong van de Feyenoorders. Maar daar eindige de blamage niet.
De niet voltooide wedstrijd legde vooral de druk op Anton Gaaei, een 20-jarige speler die twee kostbare fouten maakte die Feyenoord in staat stelden om voor rust een comfortabele voorsprong op te bouwen. Feyenoord wist twee doelpunten te scoren, beiden gemaakt door Santiago Giménez, als direct gevolg van zijn blunders.
Nadat het tweede doelpunt van Feyenoord was gevallen, volgde opnieuw een onderbreking vanwege een bekerincident. Gelukkig werd de dader snel geïdentificeerd en uit het stadion verwijderd. Dit werd gevolgd door een doelpunt van Igor Paixão.

Incidenten en schandalig gedrag

Eerder in de wedstrijd was de confrontatie enkele keren onderbroken vanwege diverse incidenten. Vlak voor het einde van de eerste helft had vuurwerk al voor een onderbreking gezorgd, en na het tweede doelpunt van Feyenoord werd de wedstrijd opnieuw stilgelegd, ditmaal vanwege een plastic beker die op het speelveld was gegooid. De verantwoordelijke persoon achter dit voorval werd geïdentificeerd en uit het stadion verwijderd.
Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de sfeer in de Johan Cruijff Arena grimmiger, vooral na het derde doelpunt van Feyenoord. Uiteindelijk nam de scheidsrechter het besluit om de wedstrijd definitief te staken, en dit besluit werd gesteund door de autoriteiten. Het was een trieste en teleurstellende wending in een historische voetbalwedstrijd die werd overschaduwd door ongewenst gedrag van enkele supporters.
Sommige Ajax-supporters besloten na de staking niet om de Arena te verlaten. Er werden deuren en ramen ingegooid bij het stadion. Uiteindelijk werd ook de politie bekogeld met bakstenen, waarna een charge werd uitgevoerd door de ME.
Opmerkelijk genoeg was dit pas de tweede keer in de geschiedenis dat de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd gestaakt. De vorige keer was dat op 21 januari 1968, toen de wedstrijd in de 29e minuut werd afgebroken vanwege dichte mist.