Tip: Nintendo Switch geheugen uitbreiden doe je zo

Article
zondag, 09 oktober 2022 om 17:00
fortnite kaartje1f1665142894
Stel, je hebt net een Nintendo Switch of een Switch OLED gekocht, maar wilt vrij veel games uit de eShop kopen. Dan heb je genoeg geheugen nodig om alles goed op te kunnen slaan. Jouw gekochte spelcomputer heeft waarschijnlijk niet voldoende ruimte. Daarvoor is een simpele oplossing.
De meesten zullen dit weten, maar er zijn altijd mensen die niet weten dat het geheugen van de Nintendo Switch heel eenvoudig uitgebreid kan worden. Hoe? Simpel, door een geheugenkaartje te kopen dat in een apart vakje in de Switch gestopt kan worden. Rechts bovenop de Switch zit een hele kleine ruimte waar een even klein geheugenkaartje in gestopt kan worden. Zodra je een Switch koopt heeft deze een ingebouwd opslagsysteem, maar dit valt dus nog verder uit te breiden.
Hoeveel gigabyte je aan geheugen extra wilt hebben, hangt af van je wensen. Hoe groot zijn de games die je speelt en hoeveel extra games wil je kopen en downloaden? De grootte van de geheugenkaart bepaalt de prijs. Des te meer geheugen je extra wilt kopen, des te meer het kost. Dit is dus hetzelfde als bijvoorbeeld een telefoon.
Eén merk dat zeer bekend is als het gaat om geheugen en goede kwaliteit levert is Western Digital. Voor diverse apparaten zijn er (externe) harde schijven op de markt gebracht. Recent is er een Fortnite geheugenkaart op de markt gebracht, de SanFDisk microSDXC-kaart. Deze zijn er in twee uitvoeringen:
  • 128 GB (33,99 euro)
  • 256 GB (58,99 euro)
Als je een gemiddelde gamer bent heb je meer dan genoeg aan 128 GB. Speel je elke dag en koop je veel digitale games, kan het geen kwaad om voor de 256 GB-versie te gaan. Er zijn zelfs grotere versies, maar die zijn dan niet van Western Digital. Dat het een Fortnite geheugenkaartje is zegt niet zoveel, behalve dat er een code extra is voor een bonus item. Meer leuk voor de Fortnite-spelers, maar geen reden om specifiek voor dit geheugenkaartje te kiezen.
Wat wel een goede reden is, is de kwaliteit en de snelheid. Er zijn veel meer micro SD’s op de markt, maar niet alles is ook fijn voor de Switch. Sommige laden niet snel of geven errors. Dit kaartje zit als gegoten en de prijs valt reuze mee. Een tip dus voor als je je Switch-geheugen veilig wil uitbreiden!

Populair Nieuws