Is GTA 6 per ongeluk bevestigd door Rockstar?

News
dinsdag, 21 januari 2020 om 9:34
gta 6 releasef1579595428
Fans kijken alweer een lange tijd uit naar het volgende deel in de GTA-franchise, maar zelfs het bestaan van GTA 6 is niet bevestigd door Rockstar. Door een belastingformulier lijkt het er alleen op dat de studio wel degelijk bezig is met het vervolg.
Een belastingformulier is normaliter niet de meest logische plek om te achterhalen waar een ontwikkelaar mee bezig is. In het geval van Rockstar North lijkt er alleen wel een interessant detail naar voren te komen. Volgens TaxWatch UK heeft de studio namelijk de aanvraag voor de Video Games Tax Relief flink verhoogd.
De subsidie houdt in dat een studio bezig moet zijn met een productie waarvan de kosten hoog zijn en het diepe, culturele banden moet hebben met het Verenigd Koninkrijk. Het is een mond vol, maar Rockstar North heeft dezelfde subsidie aangevraagd toen de studio aan de slag ging met GTA V. De Grand Theft Auto-franchise wordt namelijk gezien als een typisch Brits product.
Als het gerucht klopt, dan lijkt GTA 6 voorbestemd voor de nieuwe generatie aan consoles. Het vorige deel in de franchise kwam nog uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar het lijkt ons sterk als Rockstar nog voor de feestdagen met GTA 6 op de proppen komt. Hopelijk krijgen we in ieder geval binnenkort een officiële aankondiging.
Dit artikel is op 30 juni 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws