Patent voor Nintendo Switch touch pen opgedoken

News
maandag, 20 januari 2020 om 18:15
nintendo switch mini release onderweg uit voor maart 2020 146083f1631886046
De Nintendo Switch zou wel eens een touch pen kunnen krijgen. Althans, als het aan dit patent ligt. Er is namelijk een idee voor een Joy-Con strap opgedoken waarin een stylus zit.
Het patent voor de Switch stylus dateert al van juni 2019. Een stylus voor een Nintendo apparaat is natuurlijk geen compleet nieuw idee. Zowel de 3DS als de Wii U maakten gebruik van pennetjes voor games en er is zelfs al een touch pen voor de Switch. Deze werd met Super Mario Maker 2 meegeleverd. Een Switch stylus zoals in het patent is er alleen nog niet.
Daar zou nu dus wel eens verandering kunnen komen. Hieronder een afbeelding van de accessoire.
screenshot 20200120 174858f1579540052

Stylus verwerkt in Joy Con

De stylus moet volgens de tekening verwerkt worden in de rechter Joy-Con strap van de console. De Joy Con controller wordt hier vervolgens op geklikt voor de mogelijkheid om gelijktijdig te tekenen en de knoppen te gebruiken. Zo moet via de knoppen de dikte van een lijn aangepast kunnen worden. De stylus trilt ook als objecten aangeraakt worden. De linker Joy-Con strap lijkt hierbij onveranderd te blijven.
Of we daadwerkelijk met een stylus in deze vorm aan de slag kunnen, is onbekend. Het zou wel een toffe toevoeging zijn bij games als Katrielle en het Miljonairscomplot. Zouden jullie met een dergelijke touch pen willen werken op de Switch? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws