Is er een aankondiging over Fallout op komst?

News
dinsdag, 16 april 2024 om 19:00
Walton Goggins als Howard Cooper in Amazon Fallout series
De Fallout serie op Amazon Prime Video zit vol met easter eggs. Maar een telefoonnummer hint nu mogelijk ook nog eens naar een speciale aankondiging.
Voorafgaand aan de lancering van Fallout op Prime Video was het de vraag hoe de show zou omgaan met het bronmateriaal. Al snel werd duidelijk dat de show daar zeer eervol mee omgaat, onder andere door het slim gebruiken van easter eggs en andere elementen uit de games. Dat heeft dan ook voor zeer positieve reacties onder critici en fans geleid.
Daarnaast komen fans ook meer te weten over de lore van Fallout. Zo komt er bijvoorbeeld een reclamespotje in voor van het bekende Vault-Tec, het bedrijf achter de ondergrondse bunkers in de games. In de commercial wordt ook een telefoonnummer getoond, die bezorgde burgers kunnen bellen als ze een plekje in één van de Vaults willen claimen.
Nieuwsgierige fans hebben het nummer nu ook daadwerkelijk gebeld en er sms'jes naar gestuurd. Wat blijkt? Dat werd verwacht door de makers van de Fallout serie.
Fallout 4 - PS4 Image
Fallout 4 - PS4
EUR14.99
Op voorraad
Koop op bol.

Gekrijs en een hint

Er zit alleen wel een groot verschil of het nummer gebeld wordt of dat je een bericht stuurt. Bellers horen aan de andere kant van de lijn namelijk iemand keihard schreeuwen, alsof iemand wordt gemarteld en daarna wordt de lijn automatisch verbroken. Stuur je een smsje, dan krijg je een bericht dat de ‘eerstvolgende beschikbare reservering over 33 weken is’.
De tijdlijn van 33 weken kan volgens sommige fans verwijzen naar Vault 33, de bunker waar protagonist Lucy uit komt in de serie. Anderen denken alleen dat er een aankondiging komt over 33 weken, wat zou neerkomen op 29 november 2024. Het zou niet de eerste keer zijn dat Bethesda een aankondiging heeft gedaan in november, dus het zou goed kunnen dat het een hint is naar een reveal.
Dat laatste zal alleen niet Fallout 5 zijn. De studio heeft namelijk al eerder bevestigd dat er eerst wordt gewerkt aan The Elder Scrolls 6 en als de RPG klaar is, dat er dan pas zal worden gewerkt aan een nieuw deel in de Fallout-reeks.