Is Apple’s mixed reality-headset uitgesteld naar 2023?

News
woensdag, 13 april 2022 om 16:00
pexels fauxels 3183164f1645620626
Apple’s mixed reality-headset stond op de planning voor dit jaar, maar het lijkt erop dat de bril toch pas volgend jaar uitkomt. Bloomberg meldde in januari al dat de bril uitgesteld zou worden, nu beaamt analist Jeff Pu van Haitong International Securities het uitstel.
Afgelopen januari schreef Bloombergs Mark Gurman al dat de kans dat Apple’s mixed reality-headset tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) aangekondigd wordt erg klein is. Gurman deelt vaak betrouwbare informatie over Apple’s toekomstplannen. Dit keer meldde hij dat Apple aanvankelijk van plan was om de headset tijdens de aankomende WWDC aan te kondigen, maar dat dit niet doorgaat wegens problemen met oververhitting, camera’s en de software.

‘Apple kan de headset pas in begin 2023 uitbrengen’

Apple zou de headset daardoor pas later in het jaar kunnen aankondigen, bijvoorbeeld tijdens een event in oktober of november. Daardoor zou de releasedatum ook verschoven worden naar 2023. Ook analist Jeff Pu van Haitong International Securities zegt nu in een nieuw verslag dat Apple’s mixed reality-headset later komt dan oorspronkelijk gepland. De headset stond voor eind 2022 op de planning, maar Pu denkt nu dat Apple de headset pas in begin 2023 kan uitbrengen.
Ook verwacht de analist dat er in het eerste jaar één miljoen tot anderhalf miljoen exemplaren verkocht worden. Hoewel de headset dus waarschijnlijk niet getoond gaat worden tijdens WWDC, verwacht Mark Gurman wel dat het techbedrijf tijdens de conferentie een preview gaat geven van het besturingssysteem rOS, al dan niet via de broncode van iOS 16.