‘iPhone 15 Pro krijgt een actieknop’

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 12:30
iphone 14 prof1672917626
Het lijkt erop dat de iPhone 15 Pro-modellen een actieknop krijgen, net als de Apple Watch Ultra. Zo ontdekte 9to5Mac.
Aan de zijkant van de iPhone zit nu nog boven de volumeknoppen een mute-schakelaar. Deze zou op de iPhone 15 Pro-modellen volgens 9to5Mac vervangen worden door een actieknop. De nieuwssite kwam tot die conclusie door de nieuwste bèta van iOS 17. Deze bevat namelijk haptische trillingen voor zowel het in- als het uitschakelen van de stille modus.
De huidige iPhones trillen alleen als je de schakelaar op stil zet en vervolgens kun je zien en voelen dat het toestel op stil staat. De nieuwe actieknop oogt en voelt daarentegen altijd hetzelfde. In de bèta van iOS 17 is te zien dat de telefoon voortaan ook trilt bij het uitschakelen van de stille modus, maar die mogelijkheid wordt op de huidige toestellen niet gebruikt. 9to5Mac denkt daarom dat de nieuwe modellen een actieknop krijgen.

Meerdere functies voor actieknop iPhone 15 Pro

Hoewel de actieknop in principe de mute-schakelaar vervangt, zou Apple ook de mogelijkheid bieden om Siri Opdrachten aan de knop te koppelen. Je zou de knop dan ook kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een app te openen of een spraakmemo op te nemen. De mute-knop wordt naar verwachting verhuisd naar het Control Center. Op iPads vind je hier al de mute-optie.
Apple kondigt naar verwachting volgende maand de iPhone 15-lijn aan. Waarschijnlijk zijn de meeste modellen de week daarna traditiegetrouw al te koop, op de Pro Max na. Deze zou met meerdere weken vertraagd zijn.

Populair Nieuws