De nieuwe iPhone 12 krijgt 5G voor supersnel internet

    Apple heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe iPhone 12 voorzien wordt van 5G. Dit zorgt voor supersnel internet via de 5G-netwerken van de bekende providers.

    De nieuwe iPhone serie is nog niet officieel onthuld door Apple, maar we weten wel al dat Apple de toestellen van 5G gaat voorzien. Dit kwam Verizon directeur Hans Vestberg persoonlijk vertellen tijdens de Hi Speed stream. Hierdoor wordt internetten op de iPhone twee keer zo snel. In de Verenigde Staten betekent dit dat de toestellen maximaal op 200Mbps gaan werken. In Nederland betekent dit dat de iPhones supersnel het internet op kunnen via KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo.

    Alle vier de iPhone 12 modellen krijgen volledige 5G-ondersteuning. Door een 'smart data modus' schakelt het toestel vanzelf tussen de netwerken en beschikbare snelheden op dat moment. OP zich is dit niks geks, maar de iPhone doet daar een schepje bovenop: als je geen 5G nodig hebt, zal het toestel terugschakelen naar een lagere verbinding om zo data te besparen. Daardoor is je bundel dus minder snel leeg en kun je met een gerust hart internetten zonder de hele tijd je verbinding te checken.

    x

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.