iPhone 12 Mini concepten bevatten felle kleuren

News
donderdag, 20 augustus 2020 om 10:00
img 20190927 172924f1570016201
De iPhone 12 is onderweg en belooft zoals gebruikelijk in meerdere varianten uit te komen. Op internet duiken nu concepten op voor een iPhone 12 Mini die in wel hele felle kleuren uit moet komen.
Op de website Svetapple is het concept van de iPhone 12 Mini opgedoken. Het toestel zou de 5,4 inch variant van de iPhone 12 zijn die als bijnaam 'Mini' meekrijgt. In de afbeeldingen is het ontwerp van het toestel van alle kanten belicht en er is dan ook goed te zien dat de iPhone 12 een plat ontwerp krijgt zoals eerder via een hoesjesfabrikant al lekte. Hiermee doet ook dit concept denken aan de iPhone 4.
De iPhone 12 Mini krijgt een randloos scherm dat de voorkant op een kleine notch na volledig bedekt. Of een OLED-scherm of een LCD-scherm betreft is op de afbeeldingen onduidelijk. Maar wat wel goed zichtbaar is op de afbeeldingen is dat de zijkanten weer ruimte bieden voor de volumetoetsen en een mute-toets, waarmee je het geluid uit kunt zetten. Ook deze opties zagen we al bij de iPhone 4 voorbij komen. De achterkant van het toestel biedt ruimte aan een dubbele camera.

Felle kleuren voor iPhone 12 Mini

De kleuren van de iPhone 12 Mini zijn behoorlijk fel op de conceptafbeeldingen van Svetapple. We zien naast zwart en wit de kleuren rood, geel, blauw en groen en paars voorbij komen in opvallende tinten. De kleuren beslaan zowel de hele achterkant (op het Apple logo na) als de zijkanten van de toestellen, waardoor het geheel er wat speelgoed-achtig uitziet. Daarbij lijkt het erop dat de achterkant weer van glas is bij deze iPhone 12 variant.
Of Apple daadwerkelijk al deze kleuren uitbrengt, is nog onbekend. Het gaat hier om concepten waarover Apple nog niks gemeld heeft. Om daar achter te komen moeten we op aankondigingen vanuit Apple wachten. Naar verwachting verschijnt de iPhone 12 dit jaar in oktober. Dat is iets later dan september, waarin we normaal gesproken de nieuwe toestellen van Apple in handen krijgen.
Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.