'iPhone 12 krijgt goedkopere accu om kosten te drukken'

News
vrijdag, 21 augustus 2020 om 10:30
iphone 410324 1920f1582540367
Apple is druk bezig met de iPhone 12. De nieuwe smartphone krijgt de nieuwste snufjes op technologisch vlak, maar dat lijkt wel met een prijs te komen. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple namelijk goedkopere materialen gebruiken in de iPhone 12 om de duurdere technologie te compenseren en zo de prijs te drukken.
Apple wil in de iPhone 12 volgens analist Ming-Chi Kuo (via Appleinsider) gaan besparen op duurdere technologie door goedkope materialen te gaan gebruiken. De nieuwe technologie zoals 5G zorgt volgens haar voor een flinke stijging in de productiekosten. Daarom voelt Apple zich genoodzaakt om kosten te besparen op andere vlakken. Een van die vlakken komt terug in de materialen van de komende smartphone.
De analist geeft aan at je aan de buitenkant niks gaat merken van de goedkope materialen. De besparing zit namelijk voornamelijk in de batterij van het toestel. Hierin zijn de cellen volgens Kuo in een kleinere ruimte geplaatst met goedkopere onderdelen. Dit zou voor 40 tot 50 procent lagere productiekosten zorgen ten opzichte van het laatste toestel, de iPhone 11.

Prijs iPhone 12 niet lager door goedkopere materialen

Dit zal volgens Kuo niks uitmaken voor de prijs van de iPhone 12. De kostenbesparing moet er puur voor zorgen dat Apple meer winst maakt per verkochte iPhone 12. Hiervan zijn de prijzen officieel nog niet onthuld, maar er doen wel flink wat geruchten de ronde. Zo zou het goedkoopste toestel 699 dollar gaan kosten en is de duurste variant ruim twee keer zo duur. Wat de precieze prijs en release van de iPhone 12 zal worden, weten we mogelijk op 10 september. In een gelekte testvideo plande Apple een live event namelijk op die datum.