iOS zit in de weg van de corona tracking app van Frankrijk

  Net als Nederland is Frankrijk bezig met een corona tracking app in de strijd tegen het coronavirus. Nu blijkt dat de beveiliging van iOS hier een obstakel in vormt. Frankrijk heeft Apple daarom gevraagd deze te versoepelen. Dit meldt Bloomberg dinsdagochtend.

  Het iPhone-besturingssysteem voorkomt dat apps via Bluetooth data versturen als de app niet actief gebruikt wordt. Dat betekent dat gebruikers de app telkens moeten openen om de gegevens up to date te houden en dat is niet wenselijk. Cédric O, de minister die zich in Frankrijk met digitalisering bezighoudt heeft Apple gevraagd hier een 'technische drempel' in te verlagen.

  De beperking die het iOS systeem voor de coronavirus app heeft, is ingebouwd om de privacy van iPhone bezitters te waarborgen. Of Apple gehoor gaat geven aan de vraag van Frankrijk is nog onbekend.

  Nederland ook bezig met smartphone-app

  In Nederland wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om met een app het coronavirus te gaan tracken. Het afgelopen weekend is er een appathon gehouden waarin zeven apps uitvoerig getest zijn. Net als in Frankrijk is het de bedoeling dat een dergelijke app mensen moet waarschuwen als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.

  Of Nederland daadwerkelijk met een app gaat werken en welke app dit zal worden, is nog onbekend. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal hier waarschijnlijk vanavond op terugkomen in de persconferentie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.