Intel troeft Apple en AMD af met 3nm-chips van TSMC

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 15:30
pexels pixabay 40879f1628861205
Chipfabrikant TSMC heeft alvast reserveringen aangeboden voor de aankomende productie van 3nm-chips. Daar blijkt Intel nu flink op te hebben ingeslagen, waardoor Apple en AMD buitenspel komen te staan.
Het afgelopen jaar is er veel te doen geweest rondom semiconductor-chips. De piepkleine chips worden namelijk in veel elektronica gebruikt, maar er zijn slechts een aantal fabrikanten die ze kunnen leveren. Door de coronapandemie is de wachtlijst flink opgelopen, waardoor het dringen is geblazen voor de 7 nanometer-chips.
Naast de 7nm-chips werkt TSMC - één van de weinige fabrikanten van semiconductor-chips - ook aan 3nm-chips, waar de productie binnenkort voor gaat beginnen. Nu blijkt dat een groot gedeelte van de productie naar Intel gaat. Dat meldt United News Daily, dat bronnen bij TSMC heeft gesproken.

Reservering ondanks eigen chips

Intel heeft zelf ook fabrieken om chips te maken, maar de laatste jaren heeft het techbedrijf daar veel problemen mee gehad. Het is één van de redenen waarom processoren van Intel nog steeds 14nm-chips gebruiken, terwijl concurrent AMD al een paar jaar gebruikmaakt van 7nm-processoren.
Met de reservering heeft Intel alleen wel AMD afgetroefd. Advanced Micro Devices heeft namelijk geen eigen chip-productie en werkt normaal samen met TSMC voor haar semiconductor-chips. Die worden ook gebruikt voor de chipsets in de PlayStation 5 en Xbox Series X. Ook Apple zal balen van Intel’s actie, want de Amerikaanse techgigant gebruik de chips van TSMC voor haar eigen M1-chip.

Populair Nieuws