Instagram werkt aan collabs tussen twee gebruikers

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 8:00
instagram update winkelen via instagram 133680f1633942125
Instagram is druk bezig met het maken van nieuwe functies voor het platform. Een opvallende functie is Collabs. Hiermee kunnen twee gebruikers samenwerken aan dezelfde post.
Instagram begint deze week met 'Collabs'. Dat is een nieuwe functie waarmee twee gebruikers samen eigendom hebben over een post of Reel. De foto of video wordt gezamenlijk weergegeven voor de volgers van beide gebruikers en deelt dezelfde reacties en aantal likes. Je kunt een Collab beginnen vanuit de tag-functie. Wanneer je dat doet moet het tweede account wel de uitnodiging accepteren om een Collab aan te gaan.
Naast de Collab-functie op Instagram zal het platform vanaf donderdag ook de mogelijkheid bieden om foto’s en video’s te kunnen plaatsen vanaf je computer. Eerder kon dit alleen op de app via je telefoon. Dat klinkt als een functie die allang op desktop had kunnen werken, maar Instagram heeft in het verleden niet zoveel aandacht besteed aan desktopfunctionaliteit.

Nog meer nieuwe functies

De Collabs zijn niet de enige functie die Instagram toevoegt. Zo wordt er een nieuwe manier getest om inzamelingsacties aan berichten toe te voegen. Donderdag komen er ook nieuwe muziekgerichte functies uit die je kan gebruiken voor je video’s in Reels. De ene heet Superbeat en voegt effecten toe op de beat van de muziek in een video. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om 3D-teksten toe te voegen aan je Reel, om aandacht te geven aan de songtekst.

Populair Nieuws