Instagram is bezig met een 'favorieten' functie

News
woensdag, 15 september 2021 om 11:00
instagram 1474231 1920f1631792356
Nooit meer scrollen door posts die je niet wilt zien. Tenminste als de nieuwe functie 'favorieten' van Instagram wordt uitgerold. Instagram werkt namelijk aan een functie die het leven van veel gebruikers een stuk gemakkelijker gaat maken.
Instagram zou achter de schermen aan het werken zijn aan een functie waardoor je zelf kan kiezen van welke accounts je de posts het liefst wilt zien. Dit zegt mobile developer Alessandro Paluzzi in een tweet. Hij laat ook een aantal screenshots zien van hoe de functie er momenteel uit ziet.
De nieuwe functie geeft je de kans om in te stellen wie van je volgers je het belangrijkst vindt. Je kan zo een hoop accounts die je iets minder belangrijker vindt toch blijven volgen, omdat je de posts van je vrienden en familie toch wel te zien blijft krijgen. Alleen jij kan zien welke accounts er op favorieten staan.
Instagram heeft een heel ingewikkeld systeem om te bepalen welke posts in de feed verschijnen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de posts die je bekroond met een like, welk account het laatst gepost heeft en nog een aantal andere dingen waardoor Instagram denkt dat het posts zijn die je graag in je feed ziet.
Het kan dus zo zijn dat het systeem misleid wordt door de content die je van een like voorziet. Door een functie waarbij je zelf de favoriete accounts selecteert wordt het voor Instagram een stuk duidelijker te bepalen wat mensen wel of niet willen zien.
bloquear desbloquear cuentas instagramf1613637329

Komst van Instagram functie niet zeker

Het is nog niet zeker of de functie ook echt naar Instagram komt. Het bedrijf test het nog alleen intern. Of het ook nog extern wordt getest en uiteindelijk uitgerold wordt moet later blijken. Het is in ieder geval een functie waar waarschijnlijk veel Instagram gebruikers blij van zullen worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties