Instagram bezig met functie om NSFW content af te schermen

News
vrijdag, 03 april 2020 om 10:35
blur display electronics hand 174938f1585899626
Momenteel zal het voor veel mensen geen probleem zijn, maar tijdens het werken wil je normaal niet gesnapt worden door een collega terwijl je kijkt naar pikante foto’s. Instagram werkt daarom aan een NSFW-functie om pijnlijke gesprekken te voorkomen.
Normaal gesproken is het natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens het werken op Instagram aan het kijken bent, maar we snappen dat het regelmatig gebeurt. Mensen raken immers snel afgeleid. Het zal alleen een beetje pijnlijk zijn wanneer je baas langsloopt en niet alleen door heeft dat je niet aan het werk bent, maar ook nog eens naar een stel billen aan het kijken bent.
Dat kan binnenkort verleden tijd zijn, want volgens Twitteraar Jane Manchun Wong werkt het social media-platform van Facebook aan een Limit Sensitive Content optie. Beter gezegd een NSFW-filter.
Volgens Wong ziet het ernaar uit dat de optie standaard aan staat en dat gebruikers een waarschuwing krijgen als ze proberen de functie uit te zetten. Dat lijkt in te spelen op de veranderingen die Instagram recent heeft moeten maken met het oog op minderjarige gebruikers.