'Insomniac's Wolverine komt een stuk eerder uit dan verwacht'

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 11:30
marvels wolverinef1700557303
De verwachting is dat we nog wel een paar jaar moeten wachten op de release van Insomniac’s Wolverine. Maar de studio komt mogelijk al een stuk eerder dan verwacht met de game op de proppen.
Insomniac heeft het de laatste jaren erg druk gehad. Zo is de studio niet alleen verantwoordelijk geweest voor Ratchet & Clank: Rift Apart, maar ook voor alle Marvel’s Spider-Man games. Van het origineel op de PlayStation 4 tot aan de uitbreiding met Miles Morales en de remasters voor de PlayStation 5 en PC. De games waren zo succesvol dat Marvel’s Spider-Man 2 in de maak is en dan staat ook nog Marvel's Wolverine op de planning.
Aangezien Marvel’s Spider-Man 2 een enorm project is, is de verwachting bij velen dat het nog wel een paar jaar zal duren voordat Wolverine klaar is. Maar mogelijk komt de game met de agressieve superheld al veel eerder uit dan verwacht. Volgens journalist Jeff Grubb komt Wolverine mogelijk al uit in de herfst van 2024. Dat vertelt Grubb tijdens de nieuwe livestream van Giant Bomb.

“Als er één studio is die twee enorme AAA games een jaar na elkaar kan afleveren, dan is het Insomniac wel.”

Wolverine zonder de X-Men

Naast de mogelijke releaseperiode voor Wolverine, heeft Grubb ook een aantal details over de game gedeeld. Zo zullen de X-Men niet in het verhaal voorkomen, aangezien de game zich focust op Wolverine voordat hij zich bij de superheldengroep aansluit.
Ook zal Insomniac in tegenstelling tot Marvel’s Spider-Man een semi-open wereld gebruiken, die vergelijkbaar is met God of War Ragnarok. En voor de liefhebbers van de harde actie waar Wolverine bekend om staat, volgens Grubb wordt er gemikt op een Mature-rating.