Indies onder de loep: Shoot 1UP DX, Teratopia, GraviFire

News
zondag, 04 april 2021 om 9:00
shoot 1 upf1617177262
Bij XGN houden we altijd een speciaal oogje in het zeil bij Indie games. Deze keer spelen we Shmup Shoot 1P DX,gaan we lekker brawlen met Teratopia en spelen we met de zwaartekracht in GraviFire.

Shoot 1UP DX

We starten deze 'onder de loep' met wat de titel al een beetje verklapt, een shoot 'em up. Zoals bij veel shmups beweeg je over een naar boven scrollend landschap en moet je met je vliegtuig vijanden neerschieten. Bij Shoot 1UP DX verdien je regelmatig extra schepen, maar waar deze bij de meeste shmups 'in de reserve' komen voor als je af bent, komen deze hier meteen in actie!
Het is niet ongewoon om met een vloot van twintig schepen tegelijk de vijandelijke vloot bevechten. Daarbij bepaal je zelf in welke formatie de vloot vliegt: dicht bij elkaar zodat je vijandige kogels kan vermijden, of juist ver uit elkaar zodat je extra vuurkracht in kan zetten, maar meer kans heb dat je schepen geraakt worden. Het zorgt voor een leuke extra dimensie die we nog niet eerder in een shmup gezien hebben. Shoot 1UP DX wisselt horizontale en verticale scrollende levels af, biedt lekker chaotische gameplay en een grote diversiteit aan vijanden en (eind)baasgevechten.

Shoot 1UP DX is verschenen op de PC (Steam, € 3,99), Switch, PS4 en Xbox One voor € 5,99.

Teratopia

Teratopia is een kleurrijke 3D brawler waarbij je het opneemt tegen hordes vijanden die jouw land binnengevallen zijn en je vrienden gevangen houden. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, gaandeweg bevrijd je meer en meer vrienden die je in het gevecht kunnen helpen. Deze vrienden hebben elk zo hun specialiteiten, dus je moet goed bedenken wie je wanneer als inzet. De game heeft daarmee wat weg van Overlord, maar in Teratopia ben je zelf meer aan de beurt om de klappen uit te delen en zijn je diverse mede-teratopianen meer hulpjes. Teratopia ziet er lekker kleurrijk uit en speelt op zich prima weg. Wat wel vervelend is, is dat je op een soort eilanden in de wolken speelt: je kan van het eiland afspringen en dan is het meteen opnieuw beginnen. We hadden liever gezien dat daar een iets vergevingsgezinde respawn voor gebruikt was. Toch is Teratopis een prima vermakelijke game die met 13 verschillende omgevingen meer dan genoeg content levert.
Nieuw kost Teratopia €14,99, maar in de Sale in de PlayStation Store is hij nu 50% afgeprijsd! Voor die prijs is de game zeker de moeite van het uitproberen waard! Teratopia is ook te koop voor PC (Steam, 12,49) en Xbox One.

GraviFire

GraviFire is een typische puzzelaar waarbij je beweging van jouw karakter combineert met het manipuleren van de zwaartekracht. Langs het speelveld zie je één, twee of meer energie-balken, die aangeven waar je de zwaartekracht naar toe kan laten bewegen. In het speelveld zie je losse blokken en vaststaande obstakels. de bedoeling is om de blokken op vooraf aangegeven plekken te krijgen. Soms lukt dat door de blokken met de hand te duven, soms moet je schakelen tussen de verschillende zwaartekracht richtingen, maar meestal is het een combinatie van beide. De levels beginnen relatief eenvoudig, maar worden al snel lastig, met laserstralen, drukpanelen die die laserstralen aan of uit kunnen schakelen en meer narigheid. De game ziet er wat simpeltjes uit, maar dat geldt niet voor de puzzels zelf, die kunnen een flinke uitdaging vormen!
Gravifire is beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4 (losse releases), Nintendo Switch, Xbox One en PC (Steam)

Populair Nieuws