Indie nieuws: booby trainen met Seven Pirates H, de cute-em up Cotton Fantasy en meer

News
zondag, 22 mei 2022 om 16:00
cottonfantasy mainvisual 1920x1080px1f1653053591
Ook deze week informeren we jullie weer over nieuwe indie games en nieuws.

Cotton Fantasy

Wie deze rubriek al wat langer leest weet dat wij behoorlijk fan zijn van de cute-em up serie Cotton. Al eerder kwamen Panorama Cotton en 100% Cotton langs, dit keer is het de beurt aan Cotton Fantasy. Deze nieuwste editie in de cute shooter-serie heet in Japan Cotton Rock 'n' Roll, maar bij ons dus Cotton Fantasy. Deze keer geen remaster of remake van een oudere editie, maar een heuse nieuwe editie in de serie. Dit keer dus geen ouderwets aanziende sprites maar een fraaie editie met veel visuele spektakel.
Cotton is een heks en verslaafd aan snoepjes. Ze raakt dan ook op typisch hysterische, Japanse manier volledig over de rooie als alle snoepjes verdwijnen. reden genoeg om op zoek te gaan naar het ultieme snoepje dat alle andere snoepjes bindt in een avontuur dat uiteindelijk de hele wereld zal bedreigen. Verhaal terzijde, Cotton vliegt op haar bezem door een negental levels, gelardeerd met bonus-levels en cut-scenes waarin we Cotton steeds wanhopiger zien worden op zoek naar haar snoepjes. De levels zijn zeer divers. Het ene moment vlieg je door en bos om even later over een Egyptisch landschap te zoeven, waarna je zelfs de ruimte in gaat voor een episch eindgevecht. Elk level wordt afgesloten met een eindbaas die flink van zich af weet te slaan, maar doorgaans wordt het nooit écht een bullet-hell zoals veel andere side-scroller shooters op je af gooien. Ook de vijanden zijn divers, met een gepantserde arend, een vliegend slagschip en meer.
De gameplay past zich aan naar gelang de hoofdpersoon die je kiest. Cotton zelf speelt als een standaard shooter met schermvullende bommen. Speel je echter met Ria of Fine, dan verandert de hele speelwijze en daarmee ook de strategie die je moet gebruiken. Met een enkele playthrough heb je dus nog lang niet alles gezien van deze game!
Cotton Fantasy heeft veel variëteit te bieden voor de side-scroller shooter fan en biedt dat ook nog eens in prachtige graphics die van het scherm af lijken te spatten. Cotton Fantasy is nu te koop in de Nintendo Store en op de PS4. later komt er ook een Limited Run in een fysieke versie uit.

Seven Pirates H

Met deze game gaan flink op de naughty toer. De game windt er meteen vanaf het begin al geen doekjes om: Seven Pirates H valt in de schunnige categorie. De game meent zich gelukkig ook bepaald niet serieus. In de game neem je als Parute de leiding over een groep piraten op zoek naar schatten. Parute wordt vergezeld van Otton, een nogal perverse zeehond. Otton is geobsedeerd door de borsten van vrouwen en beweert de kracht en uithoudingsvermogen van Parute en de piraten te kunnen verhogen via Booby training. Dat blijkt nog wonderwel te werken ook, dus regelmatig wordt je als speler gevraagd de borsten van de verschillende dames te 'behandelen' om zo hun skills te vergroten. Tja.
Afhankelijk van de stats die je versterkt ontsluiten de dames hun innerlijke krachten en krijgen ze in de turn-based gevechten nieuwe mogelijkheden en skills. Je skills gebruiken MP (Mura-mura Points). Als je er voor kiest om je MP te bewaren kunnen de dames in een Excited of zelfs een Aroused status komen, waardoor hun stats nog verder verhoogd worden. Onder al deze ongein zit een best aardige game verstopt die verteld wordt via events. Die events bestaan veelal uit gesprekken die in Visual Novel stil afgewerkt worden en meer dan eens eindigen in een (turn based) gevecht. Als je het idee hebt dat je nogal overpowered bent, kan je de game ook zelf het gevecht laten uitvechten. De Ai is helaas niet zo sterk in het kiezen van de juiste acties, dus je moet daarvoor wel vrij zeker van je zaak zijn.
Het is niet altijd precies duidelijk wat er van je verwacht wordt om het verhaal verder te helpen. Soms staat er een heel duidelijk event met uitroepteken op je kaart maar even zo vaak blijk je een quest op te moeten lossen, waarvoor je drops van een specifieke vijand moet verzamelen. Het verhaal is, als je door de tietenparade heen kan kijken best entertaining, de gevechten zijn niet heel diepgravend maar kunnen gelukkig grotendeels geautomatiseerd worden. wat overblijft is een onderhoudende game die regelmatig een (glim)lach op je gezicht zal brengen.
Al is het maar van plaatsvervangende schaamte.

Lumote: The Mastermote Chronicles

Wie Lumote opstart wordt getrakteerd op een onderwaterwereld vol met fluoriderende kleuren. Je bestuurt een Mote, een weekdier dat kan huppelen, springen en van kleur kan veranderen. Is hij groen, dan loopt hij gewoon rond, is hij blauw, dan kan hij objecten vastpakken en bewegen. Lumote is een puzzelgame waarin je voorwerpen moet manipuleren zodat een bloem deur opengaat. Dat doe je door die bloem van blauw stromende vloeistof te voorzien. Klinkt ingewikkeld? Niet zo ingewikkeld als de puzzels soms worden!
De game oogt bijzonder fraai met de fluoriderende kleuren en het ontdekken van de mogelijkheden in de verschillende levels is bijzonder leuk. Je moet wel van een uitdaging houden, want Lumote houdt je handje niet vast, je mag zelf uitvogelen hoe alle mechanieken werken! Leuk is dat je meteen vanaf het begin al de hele omgeving kan zien, je kan dus precies bijhouden hoe ver je in het spel bent! De game is bijzonder fraai, uitdagend en precies biedt waarvoor je indie-games koopt! Sterk aangeraden voor wie eens iets anders wil dan de zoveelste action adventure of FPS!
Lumote was al uit op Steam maar is nu ook verkrijgbaar voor de Switch en PS4.

Guerrilla Collective komt met eigen showcase

Gurrilla Collective is een online samenwerking van Indie developers om in de periode van E3 en Summer Game Fest een eigen showcase te brengen, vol met onthullingen en demo's van aan komende Indiegames. Ook dit jaar zal het Guerrilla Collective een eigen showcase brengen, te weten op 11 juni 2022. Dat is dus midden in het Summer Game Fest. Uiteraard is nog niet bekend wat er tijdens de showcase getoond wordt. Dit wordt het derde jaar dat de showcase gehouden wordt.
In Nederland kunnen we de showcase volgen via Youtube en Twitch. De showcase zal om 17:00 uur te zien zijn op 11 juni.
breankers collectionf1653130611

Fysieke release van Breakers Collection

Voor fans van fysieke edities van games heeft Strictly Limited Games goed nieuws: de 2D fighter serie Breakers komt in een gelimiteerde Collector's Edition. De editie bevat twee games, het originele Breakers en de opvolger Breakers Revenge. Beide games kwamen oorspronkelijk uit in de jaren '90 en komen nu naar PS4, PS5 en Switch. Er komen twee edities uit: een Limited editie en een Collector's editie, waarbij de Collector's editie volgepakt zit met een manual, headband, polsbandjes, een diorama, poster karakterkaarten en een soundtrack.
Meestal zijn deze edities flink aan de prijs, maar hier valt dat nog wel mee. De Limited editie kost 29.99€, terwijl de Collector's Edition 59.99€ gaat kosten. De verschillende edities zijn vanaf vandaag bij de site van Strictly Limited te bestellen.