GTA 4 keert terug naar Steam

  Vorige maand werd GTA IV verwijderd van Steam. Vanaf 19 maart zal GTA IV weer terugkeren op Steam. De ontwikkelaar van GTA, Rockstar Games, heeft er alles aan gedaan om het spel weer op Steam terug te laten komen. Uiteindelijk moesten er een aantal dingen veranderd worden in de game.

  Rockstar Games

  Aanpassingen

  De game heeft een aantal wijzigingen gehad. Zo kan je in de game niet meer in multiplayer spelen en moesten er een aantal radiostations zoals RamJam FM, Self-Actualization FM en Vice FM verwijderd worden. De rest van de radiostations kun je wel gewoon beluisteren. Daarnaast wordt de game toegevoegd aan de uitbreidingen van GTA: Episodes From Liberty City.

  Niet alleen bepaalde radiostations ontbreken, ook ontbreekt de GTA IV voor Windows Live. Dat was ook één van de oorzaken dat GTA IV werd verwijderd van Steam. Windows Live is sinds 2007 een dienst van Microsoft waarbij je je pc kon verbinden met Windows Live. In 2013 begon Microsoft de gamedienst langzaam af te bouwen en uiteindelijk werd hij gesloten. Door gebrek aan ondersteuning is de game niet meer beschikbaar op Windows Live.

  Verder zijn bepaalde leaderboards niet meer beschikbaar in Grand Theft Auto 4. GTA 4 zal ook beschikbaar zijn via de Rockstar Game Launcher. Sommige spelers dachten in eerste instantie dat GTA IV niet meer beschikbaar was op Stream, omdat ze geen licentie hadden voor de muziek die ze onder hun game gebruiken. Uiteindelijk is dat wel deels het geval.

  GTA 4

  In 2008 kwam de game Grand Theft Auto 4 uit. Het is het elfde game uit de gamereeks van Rockstar Games. Het was de eerste van de vierde generatie spellen van GTA. De game speelt zich af in het jaar 2008 in Liberty City. Het was het eerste spel van GTA met de online muliplayer opties. Alleen in Steam kan dat dus niet meer als hij weer beschikbaar is op Steam.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.