Hyrule Warriors: Age of Calamity trailer en gameplay getoond

  Tijdens de Tokyo Game Show hebben Nintendo en Koei Tecmo dit weekend nieuwe beelden van Hyrule Warriors: Age of Calamity getoond. De game is een prequel voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Naast een nieuwe trailer is ook de eerste gameplay onthuld.

  De nieuwe trailer geeft helaas weinig prijs over de plot van de game. Wel toont hij verschillende gebeurtenissen die nooit te zien waren in Breath of the Wild. Zo lijkt het erop dat we te zien krijgen hoe de Champions gerekruteerd zijn in de oorlog tegen Calamity Ganon.

  Onthult de gameplay ook iets nieuws?

  De getoonde gameplay is helaas geheel in het Japans, maar het is wel duidelijk dat we dezelfde over de top actie kunnen verwachten als in Dynasty Warriors en de vorige Hyrule Warriors. Wel bevestigen de beelden dat een jongere Impa een speelbaar personage is. We zien ook een kleine eivormige guardian die Link op de voet volgt.

  Waar gaat Hyrule Warriors: Age of Calamity over?

  Wie bekend is met Breath of the Wild weet dat het merendeel van het verhaal zich eigenlijk honderd jaar vóór de game afspeelt. Informatie over wat er toen gebeurde wordt hoofdzakelijk gevonden door Links herinneringen op te sporen. Dat vertelt alleen nog altijd niet het hele verhaal, maar daar moet Hyrule Warriors: Age of Calamity verandering in brengen.

  De game vertelt het hele verhaal van de oorlog tegen Calamity Ganon en de val van Hyrule. Hoewel Age of Calamity qua gameplay dus een spin-off is, is het verhaal wel degelijk canon. Of het ook vroege hints bevat in de richting van ‘Breath of the Wild 2’ moet nog blijken.

  Hyrule Warriors: Age of Calamity komt op 20 november uit op Nintendo Switch.

  Hyrule Warriors: Age of Calamity

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.