Verdwenen Titanic-onderzeeër wordt bestuurd met Logitech-controller

News
donderdag, 22 juni 2023 om 15:00
Momenteel is er nog steeds een grote zoektocht gaande naar de onderzeeër die op weg was naar de Titanic. De onderzeeër lijkt high-tech, maar de machine wordt opvallend genoeg bestuurd met een Logitech-controller.
De Titanic is 111 jaar geleden gezonken, maar het legendarische schip houdt de gemoederen nog steeds bezig. Zo erg zelfs, dat het bedrijf OceanGate tripjes naar het schip organiseert met een kleine onderzeeër. Die onderzeeër is speciaal gemaakt om met de extreem hoge druk om te gaan, omdat de Titanic op ongeveer 13.000 voet diepte ligt, wat omgerekend zo’n vier kilometer is.
De OceanGate Cyclops 2, zoals de onderzeeër heet, is nu alleen spoorloos verdwenen in de Atlantische Oceaan. Er wordt nog steeds druk gezocht naar de machine, maar elk uur wordt de overlevingskans voor de opvarenden kleiner. Ondertussen zou in theorie ook de zuurstof in de onderzeeër op moeten zijn.

Opmerkelijke apparatuur in de onderzeeër

Sinds het nieuws uitkwam dat de OceanGate Cyclops 2 is verdwenen, zijn ook video’s opgedoken van een tour en uitleg van de onderzeeër. Daarbij wordt ook iets opmerkelijks laten zien. Voor een onderzeeër die speciaal gebouwd is om extreem diep te duiken, zou je misschien zeer geavanceerde apparatuur verwachten.
In plaats daarvan wordt de OceanGate Cyclops 2 bestuurd door middel van een Logitech-controller. En dan hebben we het niet over een gloednieuwe controller van het bedrijf, maar een Logitech Gamepad F710 die in 2010 uitkwam en tegenwoordig te koop is voor 39,99 euro.
Dat een simpele controller wordt gebruikt voor onderzeeërs is trouwens niet een enorm wild concept. De Amerikaanse marine gebruikt namelijk in haar onderzeeër ook controllers, maar dan gaat het onder andere om de besturing van de periscoop. Dat meldt Vice.

Populair Nieuws