Huawei Mate 40 serie onthult drie alleskunners

News
donderdag, 22 oktober 2020 om 15:30
mate 40 seriesf1603368943
Zojuist heeft Huawei de Mate 40 Serie aangekondigd. Hierin zitten de nieuwe vlaggenschepen van Huawei, de Mate 40 , de Pro en de Pro+. De toestellen beloven een flinke stap vooruit ten opzichte van het vorige model en geven concurrenten weer het nakijken.
De Huawei Mate 40 serie bestaat uit drie toestellen, waarvan de Mate 40 Pro+ de ultieme variant is. Alledrie de toestellen krijgen een 6,76 inch OLED HDR scherm met een resolutie van 2772 x 1344 pixels. Hierdoor heeft het scherm een beter contrast en helderdere kleuren dan het vorige model. Het randloze display is aan de hoeken afgerond, waardoor de gehele bovenkant gereserveerd is voor het beeld. Bovendien heeft het scherm een refresh rate van 90Hz, waardoor alles lekker soepel over je scherm rolt. Dit is een stuk hoger dan de Samsung modellen en de nieuwe iPhone 12 heeft.
Het scherm van de Mate series bevat daarbij geen notch meer en wordt alleen onderbroken door de dubbele selfiecamera bovenin. De rest zoals de fingerprint scanner zit allemaal achter het scherm verwerkt. De stereospeakers boven en onderop het toestel zorgen voor een goed geluid bij het kijken van films en series, terwijl er aan de zijkant fysieke toetsen aanwezig zijn voor het volume en het aan- en uitzetten van het toestel. Hoewel er fysieke toetsen zijn voor het volume, is er ook een virtuele volumetoets in het scherm aanwezig. Je hebt de toetsen dus niet per se nodig om het volume aan te passen.
mate 40 series 2f1603369275

Huawei Mate 40 serie richt zich wederom op multitasking en sterk camerawerk

De Huawei Mate 40 Pro krijgt de Kirin 9000 chip, waar tevens een 5G modem in verwerkt is. De chip belooft een sneller toestel, dat uitermate geschikt is voor video en foto editing en multitasking. De Mate 40 Pro krijgt bovendien een chip aan boord voor draadloos laden, waarmee het toestel razendsnel opgeladen kan worden. Deze feature komt ook naar de Mate 40 en Mate 40 Pro.
Wat betreft camerawerk is de Mate 40 serie ook niet mis. De afgelopen jaren legde Huawei haar concurrenten het vuur al aan de schenen met haar sterke camera’s en ook dit jaar legt Huawei de lat weer hoog. De 13 megapixel selfiecamera heeft een nieuwe dieptesensor en 3d gezichtsherkenning.
Op de achterkant heeft het toestel een triple camera. Deze bestaat uit een 50 MP-lens met optische stabilisatie, een 20 MP-ultragroothoeklens en een 12 MP-lens met 5 x optische zoom. Deze drie camera’s werken samen om met metadata de beste beelden van een Huawei tot nu toe te maken, zelfs wanneer het donker is.
mate 40 series 6f1603369590

De Mate 40 series steken de concurrent naar de kop met de camera's

De Huawei Mate 40 serie belooft bijzonder sterke camera's mee te brengen, waarmee Huawei wederom de strijd met de concurrent aanbindt. Alledrie de smartphones hebben meerdere lenzen aan boord. De Mate 40 heeft een 50 megapixel groothoeklens, een 16 MP ultragroothoeklens en een 8MP telelens met 5 x optische zoom aan boord. De Mate 40 Pro heeft in plaats van de telelens een 12 MP periscooplens waardoor het zoomen net even betere resultaten geeft (tot 7 x optische zoom).
De Mate 40 Pro+ is ook op dit gebied de ultieme variant met maar liefst vijf camera's. Dit zijn een 50 MP super sensing wide lens, een 20 MP ultragroothoek cinelens, een 8 MP telelens en een 3 x telephotolens. Dit zorgt voor de mogelijkheid om tot 17 x optisch in te zoomen! Wat betreft opnames ondersteunen alle drie de modellen de mogelijkheid om in 4K beelden te schieten op elk moment van de dag en zelfs je dag op te nemen in 240fps.
De Mate 40 Pro is vanaf vanmiddag te pree orderen in het zilver en het zwart via de Huawei Store voor 1199 euro. Op 12 november komt het toestel officieel uit. Wanneer de Huawei Mate 40 en Pro+ uitkomen is nog niet bekend.