PS5 media apps officieel onthuld

  Goed nieuws voor de PlayStation liefhebbers, Sony heeft aangekondigd welke entertainment apps de PS5 allemaal zal gaan ondersteunen. Het is een mooi aanbod, maar heeft wel één tegenvaller: de PS5 zal geen HBO Max ondersteunen.

  Maar aanbod, maar we missen iets

  Sony heeft dus bekendgemaakt welke entertainment-apps de PlayStation 5 bij de lancering allemaal heeft. Het aanbod is groot en grotendeels ook zoals verwacht. Sony heeft bekendgemaakt dat Apple TV, Disney+, Netflix, Spotify, Twitch en YouTube vanaf dag één ondersteuning zullen krijgen.

  Amazon Prime, MyCanal, Hulu en Peacock komen hoogstwaarschijnlijk ook naar de PS5 alleen waarschijnlijk niet vanaf dag één.

  Waar is HBO Max?

  Helaas is er dan toch een grote naam die ontbreekt in het aanbod. HBO Max werd deze zomer gelanceerd als samenvoeging van HBO en HBO Go. Onder andere veel producties van Warner Bros zijn hierop te zien, maar zoals het er nu op lijkt pissen de PlayStation-fans naast de pot.

  Wat het nog pijnlijker maakt, is het feit dat de PlayStation 4 wel HBO Max heeft (in de Verenigde State). Voor Nederlanders is het ontbreken van dan ook niet zo'n groot probleem. HBO Max is nooit officieel verschenen als streamingdienst in Nederland. Het grootste deel van het aanbod is via Ziggo Movies & Series XL te zien.

  Ga jij voor de Xbox Series of de Playstation 5?

  Na lang wachten kunnen we volgende maand eindelijk weer genieten van nieuwe consoles. Op 19 november verschijnt de PlayStation 5 voor een kleine 400 euro (zonder disk) of iets minder dan 500 (met disk). Op 10 november verschijnt de Xbox Series S voor minder dan 300 euro en de Xbox series X voor 499 euro.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.