Horror-game The Quarry krijgt wel heel veel eindes

News
donderdag, 28 april 2022 om 15:30
2022 04 06 the quarryf1649241386
Games met meerdere eindes zijn niks nieuws. Maar waar de meeste games het houden op een relatief klein aantal haalt Supermassive Games voor The Quarry alles uit de kast. Deze nieuwe horror-game krijgt maar liefst 186 verschillende eindes.
Zoals in veel horror-games kun je The Quarry de nodige keuzes maken. Dat heeft natuurlijk ook invloed op het einde van de game, maar in The Quarry gaat die invloed wel heel ver. Will Byles, de regisseur van de game laat in een interview met IGN weten dat er ongelovelijk veel uitkomsten zijn voor The Quarry: “We hebben 186 eindes voor de personages uitgewerkt, niet alleen of ze doodgaan of leven. De verhalen die ze onderweg beleven zijn enorm gevarieerd".
Met zoveel eindes en splitsende paden is er natuurlijk ook heel veel beeldmateriaal geschoten. Het script voor de game telde zo’n 1000 pagina’s wat voor de acteurs die gewend waren aan zo’n 100 pagina’s “alarmerend” was, zo vertelt Byles. Er werden zo’n vijftig pagina’s per dag gedraaid, wat ook “ongehoord” is.
Ook qua planning was het aantal eindes lastig. Met elke scène waarin een keuze gemaakt wordt neemt het aantal net iets andere scènes dat je moet opnemen alleen maar toe. Byles spreekt van een “wiskundige nachtmerrie”.
2022 04 28 the quarryf1651139901

Wat is The Quarry?

The Quarry is een aankomende horror-game van Supermassive Games. De laatste jaren houdt de studio zich vooral bezig met The Dark Pictures Anthology. The Quarry lijkt wat meer op de eerste grote hit van de Studio: Until Dawn.
De game verschijnt op 10 juni. Er zullen versies beschikbaar zijn voor PC, PlayStation-consoles en Xbox-consoles.

Populair Nieuws