Horner: "F1-team probeerde ons in diskrediet te brengen bij sponsoren"

News
maandag, 24 april 2023 om 17:30
christian horner gp australie 2023f1681473522
Vorig jaar is een opvallende aanval ingezet op Red Bull Racing. Niet op de baan, maar bij sponsoren. Volgens Christian Horner probeerde een F1-rivaal zijn team in diskrediet te brengen.
2022 was een dominant jaar voor Red Bull Racing, maar het was niet een jaar zonder smetjes. Zo kwam halverwege het jaar na buiten dat het team de budget cap had overschreden in 2021. Met aftrek van de belastingvoordelen kwam het neer op 400.000 euro. Ogenschijnlijk een groot bedrag, maar in de Formule 1 bij lange na niet genoeg om het verschil te maken.
Toch was het voor sommige teams reden genoeg om harde straffen te eisen voor Red Bull Racing bij de FIA. Het kwam uiteindelijk neer op een boete van 7 miljoen dollar en een 10 procent mindering in de windtunneltijd.
Maar naast het lobbyen bij de FIA zou een F1-team ook achter de sponsoren van Red Bull zijn gegaan. Er ging al eerder een gerucht, maar Christian Horner heeft dat nu bevestigd tegenover Sky Sports.

“Het ging ze niet om het stelen van onze sponsors. Meerdere van onze sponsors zijn gecontacteerd door één van onze rivalen, met de suggestie dat we hen in een negatief daglicht zetten. Ik ga niet zeggen welk team het was, daar mogen jullie zelf over fantaseren.”

Welk team heeft het gedaan?

Ondanks dat Horner niks wil zeggen over het team dat de sponsoren heeft benaderd, is er al sinds het opduiken van het gerucht één grote verdachte: McLaren. CEO Zak Brown is sinds de discussie over de budget cap namelijk erg vocaal geweest over harde straffen voor Red Bull Racing. De CEO ging zelfs zo ver dat hij uiteindelijk een open brief heeft gestuurd, met de suggestie dat Red Bull Racing gediskwalificeerd zou moeten worden.
De agressiviteit van Brown is voornamelijk opmerkelijk omdat McLaren weinig te winnen had bij een hardere straf voor Red Bull. De grote rivalen van het team zijn namelijk Mercedes en Ferrari, terwijl McLaren steeds verder aan het wegzakken is in het middenveld.

Populair Nieuws